De când am luat tava pentru brioșe am tot vrut s-o încerc, dar nu am avut timp de nicio culoare. Totuși, aseară am făcut mâncare (ciorbă și mâncare de cartofi) și am zis să-mi exersez talentele la brioșe. De dulce m-am săturat, așa că am încercat ceva sărat. Mi-era poftă de ceva cu cașcaval și salam, și chiar aveam în frigider, îmi făcusem provizii, așa că m-am pus pe treabă. Avem nevoie de:
- 3 ouă
- puțin zahăr (2-3 lingurițe)
- 150 ml lapte
- 80 ml ulei
- sare, piper
- 250 g făină
- praf de copt
- salam
- cașcaval
- ciuperci, măsline (opțional)
Batem bine ouăle cu zahărul. Adăugăm laptele și uleiul, apoi omogenizăm. Asezonăm cu sare, piper, punem și puține ierburi aromate dacă avem, apoi turnăm amestecul peste făina amestecată cu praful de copt. Batem bine și pregătim ”umplutura”: tăiem salamul și cașcavalul bucățele mici, ciupercile se călesc și măslinele se taie și ele bucăți. Toate se adaugă în compoziție și se amestecă cu grijă. În tava de brioșe se așează forme de hârtie și se umplu pe 3 sferturi (cresc destul de mult). Se lasă la cuptor cam 20 minute (variază, stați cu ochii pe ele!). Sunt bune atât calde, cât și reci. Dacă vreți, adăugați și ketchup peste ele. S-aveți poftă, aștept să-mi spuneți cum vi s-au părut!
Doamne, cat de apetisant arata!Imi vine sa intind mana si sa iau una.
😀 poftiti, va rog!