Rețeta de azi nu e propriu zis o rețetă, pentru că singurul ingredient necesar sunt merele, restul se adaugă după preferințe, e mai mult o aducere aminte, o idee de dulce când nu vreți prea mult dulce sau când vreți ceva simplu și rapid, cu gust, dar fără să vă ia o eternitate. Merele coapte se fac după cum dorește fiecare, eu vă arăt cum le-am făcut eu, și cred că vă vor fi pe plac. Mirosul lor în acest anotimp rece este un răsfăț! Toată casa are o aromă deosebită, mai ales dacă adăugați câteva ingrediente cheie. Eu am folosit următoarele:

  • 2 mere
  • scorțișoară
  • unt
  • miere
  • opțional – cuișoare, anason, nuci tocate

Am pus merele într-o tavă de yena, am adăugat în ea puțin unt, scorțișoară, puțină apă, iar pe mere am turnat miere, am pus scorțișoară, puteți adăuga și nuci măcinate, anason sau cuișoare, orice are aromă de sărbătoare. Le-am băgat la cuptor și le-am lăsat minim jumătate de oră, la foc mic. Nu s-au înmuiat de tot, dar aici depinde de gusturi. Au ieșit mere aurii, pline de aromă, iar sosul din tavă a fost numai bun ca să mai acopăr din când în când în timp ce erau la cuptor, să nu se usuce.

IMG_20151212_172302 IMG_20151212_172514 Arată superb și vă garantez că e și mai bun decât arată! Nu e nimic complicat în această rețetă și poate uneori ar trebui să ne întoarcem la felurile simple de mâncare, la dulciurile rapide de acasă, să renunțăm la cremele grase sau la torturile complexe cu șapte nivele. Ar trebui să apreciem mai mult fructele în toată splendoarea lor, să nu încercăm să le excludem complet din prăjituri, să improvizăm și să facem în fiecare zi ceva dulce. Ce pot să spun, eu fără zahăr nu aș putea trăi, dar parcă prefer o portocală iarna oricărui biscuit! Tu ce-ai făcut bun azi?

2 Replies to “Rețeta săptămânii – Mere coapte

  1. Merele coapte imi aduce aminte de mirosul din casa bunicii iarna cand merele erau puse inr rola sobei pentru a se inmuia si pentru a le putea manaca bunicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *