V-am zis de săptămâna trecută de pateurile pe care obișnuiesc să le fac atunci când vreau ceva bun pentru musafiri sau pentru o duminică de leneveală în pat. Sunt bune și calde și reci și chiar dacă durează mai mult pregătirea, se merită. Se mănâncă repede și dintr-un pachet de aluat de 1 kg iese un castron destul de mare, suficient pentru mai multe persoane! De ce avem nevoie?

 • un pachet aluat de 1 kg
 • salam, cașcaval, măsline, ciuperci la conservă, șuncă presată, absolut toate resturile pe care le aveți în frigider și nu le mai folosiți
 • sosuri (poate fi doar ketchup, pastă de tomate amestecată cu câteva ierburi uscate, sau alte sosuri mai picante sau mai puțin picante pe care le aveți în casă)
 • 2 ouă
 • susan
 • puțină făină

Salamul, cașcavalul, măslinele, ciupercile și ce mai aveți prin casă se taie cubulețe mici. Aluatul de desface și se mai întinde (presărat în prealabil cu făină, atât aluatul, masa, cât și sucitorul), apoi se taie în bucățele de 8-10cm x 8-10 cm. Cum reușiți, nu e o tehnică specială. se adaugă salam, cașcaval, etc, se pune ketchup, sos sau ce mai aveți și se împăturește frumos. Se pun în tavă cu hârtie de copt și se ung cu ou bătut, apoi se înțeapă din loc în loc. Se pune susan deasupra și se dau la cuptor la foc mic. Se lasă minim 15 minute, să se pătrundă bine. Calde-s bune, dar reci îs și mai și! Calde aveți avantajul că se întinde brânza/cașcavalul, dar reci au o savoare aparte.

IMG_20160314_195905 IMG_20160314_195954Cum arată? Mie îmi plac la nebunie, când n-am resentimente față de mâncare, sunt primul lucru la care mă gândesc. Fac senzație la o găsire cu prietenii, cu bere merg și mai bine! S-aveți poftă și spor la treabă!

6 Replies to “Rețeta săptămânii – Pateuri aperitiv

 1. Si eu fac tot felul de improvizatii cu resturile din frigider.
  Poti sa intinzi toate aceste ingrediente pe foaia de aluat, sa o rulezi, sa o tai rondele si sa le asezi in tava
  Le ungi cu ou si bagi la cuptorul incins
  Iese un fel e pizza-rondele 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *