Salamul de biscuiți este un dulce foarte simplu de făcut și foarte aromat, care se face repede și fără să te bage-n faliment. Eu am rețeta de la o colegă, nu am luat-o de pe net, pentru simplul fapt că prima oară așa am încercat și n-a ieșit, deci m-a cam lecuit de rețete căutate pe bătrânul Google. Totuși, ce vă scriu eu aici e testat de o mie de ori, nu doar de mine, așa că vă iese perfect 100%. Nu aveți nevoie decât de:

  • 150 ml apă
  • 500 g zahăr
  • un pachet unt
  • esențe (de rom, în principal)
  • coajă de lămâie
  • cacao
  • 700 g biscuiți
  • 200-300 g rahat colorat
  • opțional: nucă de cocos, stafide, alune, nuci

În primul rând, sfărâmați biscuiții și tăiați rahatul. Ca să vă scutiți de o treabă destul de migăloasă. Puneți pe foc apa, zahărul și untul. Eu le-am lăsat să fiarbă, le-am oprit un pic, până am făcut biscuiții și rahatul, apoi le-am încălzit din nou. Cred că asta i-a dat izul de caramel. Se adaugă esențele, coaja de lămâie și cacaua. În acest amestec se adaugă rahatul, pentru a se topi puțin și a adera mai bine. Ce se obține se pune peste biscuiți, se adaugă nuca de cocos, stafidele, nucile, alunele, etc. Se amestecă foarte bine, se frământă, apoi se împarte în două părți. Se rulează în folie alimentară sub forma unei rulade, se strânge bine și se dă la rece. Se lasă până a doua zi pentru a se întări, apoi se feliază și se servește.

IMG_20151029_062729Eu zic că arată bine! Să aveți spor la gătit și pregătit și să-l savurați cu plăcere!

4 Replies to “Rețeta săptămânii – Salam de biscuiți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *