Afară e o vreme de-ți vine să faci o groapă în pământ și să te bagi acolo, în speranța că e mai răcoare. Nu mi-a plăcut niciodată vara, iar acest lucru nu s-a schimbat de-a lungul anilor. Prefer iarna de o mie de ori, întrucât mai pun o haină pe mine și n-am treabă. Acum stau îmbrăcată cât mai sumar și aș da și pielea jos de pe mine dacă aș putea. E de la sine înțeles că nu am chef de nimic, lenevesc toată ziua, nu ies din casă nici să se dărâme blocul, iar de făcut mâncare nici nu poate fi vorba. M-am aprovizionat cu mult iaurt, pepene, suc, roșii, ardei și brânză, așa că sau drumul la aragaz doar când este neapărată nevoie (de preferat, deloc). Totuși, din când în când mai simt nevoia de ceva lichid, de o supă sau o ciorbă care să îmi mai ”mângâie” stomacul. Așa că atunci când am găsit pe net o rețetă de supă mexicană, n-am stat pe gânduri. Am simplificat-o puțin, am adaptat-o și în jumătate de oră am avut o supă bună rău, care în două zile s-a terminat și a fost lăudată destul de serios. E nevoie de puține ingrediente:

– o conservă de roșii tăiate de 400g (sau roșii proaspete, cam 1/2 kg)

– o ceapă

– 4-5 căței usturoi

– pastă/fulgi de chili (opțional)

– 300 ml lapte

– 100 g mălai

– brânză rasă (nu multă, cam 50g, o mână rasă de brânză)

– un ou

– sare și piper

– 1,5 l apă

– oregano și pătrunjel

Eu am folosit roșii tăiate în conservă. Roșiile proaspete trebuie întâi opărite, apoi tăiate bucăți. Am tăiat ceapa și usturoiul și le-am călit puțin, apoi am adăugat roșiile bucăți. Pentru cine vrea supa picantă, aici se adaugă chili-ul (eu am avut pastă, luată de prin Auchan). Se pune apa și se lasă să fiarbă. Între timp, eu am pus laptele la fiert. Când a dat în fiert, cu focul mic, am pus mălaiul și am amestecat foarte bine, să nu se facă cocoloașe. Nu l-am lăsat foarte mult, 2-3 minute. Am stins focul și am dat mămăliga la răcit. Când ajunge pe la temperatura camerei, pui brânza rasă, oul, sarea și piperul. Amesteci bine și faci găluște de dimensiuni potrivite. Se pun găluștile în supă și când se ridică la suprafață, sunt gata. Se stinge focul și se pune oregano și pătrunjel tocat.  IMG_20150725_133054Iese o supă demențială, aromată, sățioasă, într-un timp foarte scurt. Și partea bună e că e delicioasă și caldă, și rece! Am mâncat-o caldă după ce am făcut-o, îmi era prea poftă, dar a doua oară am gustat direct din frigider. Și n-am avut nicio problemă. E o rețetă simplă și rapidă, ca să nu faceți mai multă căldură decât e nevoie! Sper s-o încercați, aștept păreri! S-aveți poftă!

4 Replies to “Rețeta săptămânii – Supă de roșii cu găluște de mălai

    1. nu mai uit! luni cred ca-l fac, sa fie si al meu barbat acasa. momentan e schimbul 2 si nu ma mai incumet sa mananc la 11 noaptea :d dar luni, promit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *