Teama de dentist vs. avantajele vizitelor la stomatolog

De când mă știu am avut o teamă teribilă de stomatolog. Recunosc, nici n-am probleme grave, dar n-ar fi rău să fac vizite mai dese pe la cabinet! Când eram mică, toți dinții erau scoși în casă, fără să știe nimeni, poate doar cine mă vedea râzând, întrezărindu-se astfel încă o gaură în locul unui prețios dințișor de lapte. Pe la 4-5 ani, am căzut cu gura fix într-un colț de masă. Pagubele nu au fost mari, ba chiar nesemnificative, ținând cont că am rămas fără 2 sau 3 mărgele și atât. N-am avut dureri, carii, ci doar o infecție pe la 8-9 ani, când în locul unei măsele a crescut ditamai gingia, și am urmat un tratament destul de simplu, dar în urma căruia urma să fac o operație dacă nu se retrăgea bucata de carne. Norocul meu a fost că ea s-a retras, și am scăpat ca prin urechile acului.
Mai apoi, mi-a apărut prima și singura carie, pe la 14 ani. Sperietură mare, de la o bucată de gumă de mestecat am simțit că se rupe dintele (cel puțin, așa aveam eu senzația) și cu plânsete și vaiete, a fost musai să merg la stomatolog. M-am ales cu un tratament provizoriu, toate acestea întâmplându-se înainte de vacanța de iarnă. Trebuia să mă duc să-mi pună și plomba, dar bineînțeles că am fost neglijentă și n-am mai făcut asta. Totuși, plomba provizorie a aținut destul de bine, și până pe la 17-18 ani n-am avut nevoie de altceva.
Ce mă minunez și acum este că la 17 ani am pus plomba finală, care a ținut până acum 2 ani, deci până la 22ani, iar atunci am refăcut-o. Ironia sorții e că de fiecare dată am avut probleme la aceeași măsea, nicidecum la alta. Ăsta e un lucru pozitiv, dar dacă aș ajunge mai des pe la dentist, n-aș face rău! Îmi este teamă, recunosc! Mă sperie freza aia, zgomotul, mai ales că n-am avut scos nici nervul, iar durerea era pe măsură…
Totuși, pentru un zâmbet frumos, măcar 2 vizite pe an la medicul stomatolog sunt esențiale! Mai ales că am descoperit www.dentistsuceava.ro, iar încrederea mea e totală! Nu mi-ar strica nici un detartraj, pentru că vreau un zâmbet strălucitor, iar pastele de dinți nu fac minuni, orice s-ar spune! Și un control periodic ar face totul perfect! Orice problemă aș avea, știu că se va rezolva. Și cum soțul meu are probleme cu dantura, tot aici găsesc soluții.
Orice s-ar întâmpla, țineți minte că medicii vă vor binele! Iar zâmbetul e primul lucru care sare în ochi, așa că trebuie să avem mai multă grijă de el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *