Neața bună, oameni dragi! Azi vreau să schimbăm câteva păreri despre atitudinea pozitivă. La articolul despre astenia de primăvară am avut câteva reacții referitoare la propria noastră mentalitate și opinii privind importanța ei. Multă lume e de părere că schimbarea începe cu propria persoană. Dar ce te faci când mintea nu vrea să reacționeze în sens pozitiv și ești pe jumătate (mai mult sau mai puțin) deprimat. Depresia este o chestie foarte serioasă, nu o luați în glumă, dar de multe ori, oamenii au doar o stare proastă, care nu este gravă. Ea este cauzată de dezamăgiri în dragoste (cred că e cea mai comună), la locul de muncă, probleme de sănătate, relații sociale slabe, etc. Dar dacă nu ne mai putem reveni și vrem totuși să redescoperim farmecul vieții?

1. Autoeducă-te!

Știu că poate fi greu, dar totul vine din interior. Găsește citate motivaționale, citește cărți de acest gen, fă-ți liste cu planurile de viitor, cu țelurile tale, cu ceea ce ai vrea să schimbi și crezi că poți face singur. Încearcă să te ții de ceea ce ți-ai propus.

2. Socializează!

Acest lucru cred că contează în proporție foarte mare. Tratează-te de timiditate și vorbește cu toată lumea. Ieși din casă, abordează oameni noi, mergi în locuri populate, caută evenimentele din orașul tău și fii prezent acolo. Fii informat, fii activ, înfrânge-ți teama de necunoscut, caută oameni pozitivi, de la care ai ce învăța și care te binedispun. Evită așa numiții ”vampiri psihologici” și lasă-te antrenat de noii prietenii în diverse activități.

3. Găsește-ți un hobby!

Exact cum vă spuneam și-n articolul precedent, este foarte important să vă antrenați în activități noi. Nu poți ști dacă nu-ți place ceva până nu încerci. Eu aș vrea să mă apuc de confecționat mărturii, de exemplu. De când mă tot uit pe net pentru nuntă, am constatat că nu-s așa greu de făcut și chiar aș vrea să încerc. Poate că e pentru mine! Satisfacția pe care o simți când vezi că alte persoane îți apreciază munca este de neegalat. Plus că faci niște bănuți din treaba asta.

4. Mergi la shopping!

Da, să știi că e o metodă de a te binedispune! Eu așa mă vindec de stări proaste :)) Ori merg în mall, ori navighez pe site-uri și găsesc tot felul de chestii interesante, de care poate nu am nevoie, dar care mă fac să mă simt atât de bineee! Stabilește-ți, însă, un buget pe care să nu-l depășești, ca să nu-ți pară rău mai târziu. Apoi da o tură online, să vezi ce haine, cărți sau cosmetice au mai apărut.

Fără titlu5. Nu sta degeaba!

Depresia sau stările de tristețe și anxietate apar mai ales când nu ai ce face. Deci citește o carte, aleargă sau fă curat! Ia aspiratorul, șterge praful, dă volumul la maxim și dansează în timp ce faci treabă. E imposibil să nu îți crească entuziasmul și să nu te simți mai energic! Activitatea fizică e esențială! Fă o mâncare nouă, ieși la tenis (cu ocazia asta poți să suni vechi prieteni pentru a-i invita pe afară – socializare), fă orice te face fericit și vei vedea că gândurile negre încep să dispară.

Orice om are câte o stare ciudată din când în când, este perfect normal. Nu orice lacrimă înseamnă depresie, cum nici orice zâmbet nu înseamnă fericire. Important e să știm să ne gestionăm emoțiile și să avem control asupra lor. Cel mai bine e să nu lăsăm lucrurile mărunte să ne afecteze și să mergem pe premisa că orice are o rezolvare, mai mult sau mai puțin satisfăcătoare. Voi cum vă alimentați buna dispoziție? Zi faină să aveți!

6 Replies to “5 sfaturi pentru a scăpa de o ”stare proastă”

  1. Am avut multe deceptii atat in dragoste, servici si in relatiile cu prietenii dar mereu am gandit pozitiv si m-am gandit numai la viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *