Vine vara, bine-mi pare! … sau nu? Pentru că ne etalăm corpul mai mult, dinții, absolut fiecare părticică din noi, suntem complet expuși. Și asta înseamnă că trebuie să avem talia de viespe, un zâmbet alb, părul sănătos, niciun pic de celulită și să radiem de frumusețe și sănătate. Dar oare asta înseamnă vara, de fapt? Cred că în orice zi trebuie să fim atenți la sănătatea noastră, indiferent că vorbim despre exterior, interior, dinți, psihic, etc. Dacă pentru orice prolemă există un medic, cum putem să menținem rezultatele și singuri?

1. Pentru un zâmbet sănătos, împrieteniți-vă cu periuța și pasta de dinți

Asta e prima regulă a igienei orale. Oricât am vrea s-o evităm, nu se poate! Periajul e recomandat de minim 2 ori pe zi, dimineața și seara, și ai putea încerca și câteva ”ajutoare”. Sigur, periuța de dinți clasică e ok, dar de ce să nu încerci ceva profesional, ca aici, dacă tot vrei să ai dinți mai albi și fără carii? Pastele de dinți sunt extrem de variate, așa că ai de unde alege – pentru albire, fără fluor, din plante, pentru dinți sensibili…trebuie doar să vezi care ți se potrivește! Nu uita de apa de gură și ața dentară. Nu sunt doar un moft!

zâmbet alb2. Pentru dinți perfecți, fă o vizită la stomatolog

Nu ai cum să-ți întreții dantura dacă nu ai toate problemele rezolvate. Dacă ai dinții strâmbi sau ai carii, sau vreun dinte spart, nimeni nu te poate ajuta în afară de medicul dentist. Mie îmi e o frică teribilă de el, dar când situația o cere, îmi înving teama și mă sacrific.

3. Zâmbet mai alb? Se poate!

În primul rând, în cabinete sunt tratamente specializate. Dar îți recomand să le încerci și pe cele care pot fi făcute acasă. Aici găsești astfel de tratamente profesionale, care au un efect rapid și nu necesită vizita la stomatolog. E important să citești instrucțiunile și să le urmezi întocmai, pentru rezultate ca la carte, fără a-ți pune dantura în pericol.

4. Încearcă și tratamente ”naturiste”

Nu pentru dureri! Dacă ai probleme cu o carie sau cu un nerv, te duci la doctor! Dar pentru albirea sau întărirea dinților, poți încerca metodele băbești. Sigur te-ai spălat și tu cu bicarbonat de sodiu sau cu zeamă de lămâie. La unii oameni au efect, la alții nu. Dar merită să verifici. Eu am găsit pentru albire oțetul de mere, apa oxigenată, argilă, salvie sau ulei de cocos.

5. Ai grijă de dantura ta!

Asta implică reducerea alimentelor cu mult zahăr, a celor care pătează – ciocolata, cafeaua, cola, etc –  dar și evitarea variațiilor de temperatură rece-cald, care ar putea sensibiliza dantura. Dacă noi nu avem grijă, cum ne putem aștepta să fie totul bine și frumos?

Poate că stomatologul e Bau Bau pentru mulți dintre noi, dar să știți că face minuni. Renunțatul la fumat, la băuturi care pătează dinții, detartraje regulat sau periajul conștiincios, toate duc la un zâmbet mai sănătos. Nu întotdeauna un zâmbet alb e sănătos, pentru că dinții pot fi sensibili, deci aveți grijă să nu exagerați cu anumite proceduri. Treptat, sigur vom învăța să întreținem o igienă orală corespunzătoare și vom fi mulțumiți de ce avem!

8 Replies to “5 sfaturi pentru un zâmbet mai frumos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *