Știu că și ție îți este greu dimineața să te dai jos din pat. Vara e mai ușor, într-adevăr, soarele e pe cer mai devreme. Dar ce te faci într-o zi mohorâtă? Sau iarna? Cum o scoți la capăt și cum te convingi să te trezești? Am câteva idei care pe mine mă ajută mai mereu să îmi fac curaj să pășesc în lume într-o nouă zi.

1. Dimineața nu e la fel fără cafea!

Orice ar spune lumea, cafeaua e sfântă! Eu nu mă trezesc dacă n-am cafeaua lângă mine, nu funcționez pe parcursul zilei. Ba mă ia somnul, ba nu mă pot concentra, ba sunt lipsită de chef. Așa că măcar o cană de cafea pe zi e esențială. Și de când cu aparatele astea faine cum sunt cele de aici, e și mai ușor de făcut! Pad-urile sunt ușor de folosit, apeși butonul și nu mai ai treabă. Te speli pe dinți și cafeaua se face singură, fără a fi nevoie să stai lângă ea.

dimineața cafea2. Încearcă să te trezești zilnic cam la aceeași oră

Poate crezi că e un clișeu, dar să știi că e adevărat. Inițial și mie îmi era greu să mă trezesc în fiecare zi la ora 6, credeam că e ce mai mare tortură la care sunt supusă. Dar pe parcurs, după o perioadă mai lungă, ce-i drept, n-am prea mai avut probleme. Nici acum nu aș mai avea nevoie de ceas, dar pun alarma pentru orice eventualitate. Poate într-o zi sunt mai obosită, am stat trează mai mult, de ce să risc? Aici găsești ceasuri mișto, cu radio, cu prognoze meteo, cu conectivitate la iPhone, adică gadget-uri pentru a-ți fac trezirea mai lină și mai plăcută.

dimineața3. Fă puțin sport

Poate peste zi nu mai ai chef de exerciții fizice, dar dimineața e ok să alergi puțin sau să faci câteva exerciții de rutină. O să te simți mai bine după asta, dar trebuie să ți le impui. Altfel, slabe șanse să le faci că ai tu chef! Eu, de exemplu, am de mers câteva stații de tramvai ca să ajung la locul de unde plecăm la muncă cu mașina. Nu e prea plăcut dimineața, dar sfertul ăla de oră în care merg doar eu și gândurile mele e foarte relaxant.

4. Micul dejun e sfânt

După cum v-am zis, eu mă trezesc foarte devreme. Iar dimineața nu sunt obișnuită să mănânc înainte să plec la muncă. Dar nu ezit să mănânc acolo, de aceea am în fiecare zi un pachet consistent. De obicei aleg fructe, zilele trecute am tot mâncat pepene, dar mai iau și fructe uscate, alune, poate iaurt cu cereale, cam ce-mi vine la îndemână. Oricum, pe la 7 deja începe să-mi facă stomacul ca toate orătăniile, dacă nu mănânc simt că mor, așa că de ce să mă chinui?

5. Începe ziua cu gânduri pozitive

Dar nu în pat! Că dacă amâni alarma și te pui pe gândit, s-ar putea să visezi dus! Cel mai bine e să te dai jos din pat repede, să pui o melodie care-ți place (dacă poți), apoi să pleci la baie și să îți faci planul de bătaie în minte. Trebuie să știi, în mare, ce vrei să faci azi ca să fii productiv. Deci așterne ideile în capul tău și încearcă să le duci la bun sfârșit. NU începe să te plângi, să te văicărești și să te lamentezi! ”Vai, ce devreme e! n-am chef de nimic” – nu te ajută cu nimic. Mai bine începe dimineața cu gânduri bune – ”Ce frumos e afară, ce cald va fi azi, după muncă ma duc la plajă!”

Cam ăsta e planul de bătaie pentru fiecare dimineață! Autosugestia, plan de recompensă, tote funcționează din plin. Împreună cu o cană mare de cafea și poate ceva dulce 😀 Voi cum vă treziți devreme? Amânați alarma de prea multe ori sau țâșniți din pat ca Speedy Gonzales? Ce propuneri mai aveți pentru o trezire mai ”dulce”?

6 Replies to “5idei grozave pentru a avea mereu dimineața senină

  1. Ani de zile am incercat sa fac din mine o persoana (mai) matinala si am esuat. Am acceptat ca am un bioritm diferit si eu functionez excelent pana la ora 3 dimineata. Indiferent de cat dorm, pana la ora 10 eu nu sunt in stare de nimic. Ah, si nu dau snooze la telefon 🙂

    1. :)) da, depinde mult si de bioritmul fiecaruia. si eu functionez bine seara. dar daca ma opresc din ce fac, pic in secunda 2

  2. Ma culc devreme si ma scol odata cu gainile cum se spune. Nu am o problema cu sculatul eu nu ma pot culca mai tarziu de ora 23.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *