Ziua bună, oameni faini! A trecut și acest an destul de repede, vremea s-a răcorit subit, iar toamna parcă începe să semene cu ceea ce știam în copilărie. Atunci parcă totul era altfel, lumea era mai bună, timpurile erau mai blânde. Acasă era locul în care întotdeauna te simțeai protejat, locul cu care asociai diverse mirosuri, arome, gusturi și texturi. Acasă era întotdeauna ursul de pluș cu care dormeam, plăcintele aburinde și parfumul mamei. Tocmai de aceea, acasă trebuie întotdeauna să fie acolo unde ne e inima. Și trebuie să învățăm să fim din nou fericiți, să îmbrățișăm acel concept hygge, atât de cunoscut și specific danezilor.

Hygge înseamnă timp de calitate petrecut cu cei dragi sau cu noi înșine. Înseamnă o casă decorată după placul nostru. Înseamnă o plimbare pe frunzele colorate. Și înseamnă mirosul de acasă. Pe care de cele mai multe ori îl putem recrea cu lumânări parfumate. Eu am deja câteva achiziții la activ, care s-au dovedit foarte persistente. De la Notino cumpăr de ceva ani materia primă pentru aromaterapie, iar mereu am descoperit arome noi, delicioase.

Pe lângă aromele încântătoare, să învățăm să gătim! Și asta ne va aminti de copilărie și ne va da acea stare de bine. Nu e foarte greu, trebuie doar să alegem ingredientele potrivite și să avem imaginație. Sau să respectăm o rețetă bine pusă la punct. Toată casa va mirosi a friptură la cuptor sau a plăcintă.

Nu uitați de păturile pufoase, de cărțile preferate și de băutură, care trebuie să fie musai caldă. Nu știu dacă sunteți amatori de vin fiert. Dacă nu, recomand laptele sau ciocolata caldă. Sau clar o cană de cafea când situația o cere! Nici nu ai nevoie de mare lucru pentru a te relaxa! Sunt lucruri simple, care fac atmosfera hygge și care îți induc o stare de bine.

Toamna, lucrurile încetinesc. Noaptea e mai lungă, nu mai avem starea necesară pentru a face prea multe lucruri, iar de obicei stăm mai mult acasă. Tocmai de aceea, trebuie să facem în așa fel încât ”bârlogul” nostru să fie confortabil. O dată cu locuința noastră, și starea noastră de spirit se va schimba și va deveni mai bună.Voi obișnuiți să faceți mici schimbări la schimbarea anotimpului? Apelați la aromaterapie, la lumânări parfumate, la uleiuri sau lămpi?

8 Replies to “Cum creez o atmosferă hygge în casă cu efort minim

  1. Aromaterapia este cea care mă ajută ori de câte ori am o stare mai puțin bună. Apelez la lumânările parfumate, uleiuri esențiale…le ador .
    Îmi plac lumânările pe care le-am văzut la tine, mi-ar plăcea să le am,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *