Nu știu voi, dar eu fără cafea nu pot! Bine, poate mai sar o zi-două, dar în general nu lipsește. Și nu musai dimineață, ci și pe parcursul zilei. De la cafeaua simplă, fără zahăr, fără lapte, la cea cu spumă de lapte, frișcă și un miliard de arome, am încercat multe sortimente. Fiecare are preferințele sale și, contrar așteptărilor (sau poate nu știați), cafeaua simplă nu are mai mult de 1-2 kcal pe 100 ml, dacă e făcută doar din cafea și apă. Și mai știați că avem din 2001 în țară Asociația Română a Cafelei? Membrii săi sunt selecți, numai unul și unul –
Aceștia sprijină crearea unei piețe a cafelei competitive și transparente, astfel încât consumatorii să beneficieze de cel mai bun raport calitate-preț! Și chiar avem o cafea excelentă, de unde ai de ales – Nescafe, Jacobs, Tchibo, pot spune că le-am încercat pe majoritatea, fie că vorbim de cafea măcinată sau de ness. Mai nou m-am aventurat și pe tărâmul boabelor, dat fiind faptul că mi-am luat un espressor automat, iar mirosul de cafea proaspăt măcinată bate orice în fiecare zi!
Un consum moderat de cafea este recomandat pentru fiecare din noi. Eu am și tensiunea foarte mică, iar consumul acestei băuturi mă mai echilibrează. Cafeaua conține numeroși antioxidanți, precum acidul clorogenic, polifenolii, acidul cafeic si melanoidinele. Aceștia contribuie la protecția împotriva deteriorării celulare provocate de radicalii liberi, care se află printre cauzele a numeroase boli.
Rețete cu cafea? Da, vă rog!
De ce să bei același tip de cafea, când poți face numeroase combinații? De la espresso-ul simplu până la Machiatto sau Frappe, toate au o anume cantitate de cafea în componență. În plus, pe site-ul Asociației Române a Cafelei, găsiți atât de multe rețete de și cu cafea, încât sursa de inspirație e inepuizabilă! Iată una din rețetele ”de sezon”, ca să vă fac poftă:
CAFEA CU AROMĂ DE CRĂCIUN
Ingrediente:
- 4 căni de cafea proaspăt măcinată (aproximativ 250 g)
- 8 bastoane de scorțișoară
- 80 boabe de ienibahar
- 40 cuișoare
- 20 boabe de piper negru
Mod de preparare:
1. Turnați cafeaua proaspăt măcinată într-un borcan mare sau un recipient ce dispune de un capac etanș.
2. Rupeți în bucăți mai mici batoanele de scorțișoară și așezați-le într-un mojar. Adăugați restul ingredientelor și apoi utilizați un pistil pentru a zdrobi ușor amestecul. Bastonașele de scorțișoară trebuie să fie zdrobite în bucăți mai late, pe când celelalte mirodenii trebuie zdrobite mai mărunt, însă fără să ajungă la consistența de pudră.
3. Adăugați condimentele în borcan, deasupra cafelei. Puneți capacul și amestecați ingredientele.
Acest amestec este excelent ori de câte ori simțiți nevoia să consumați o cafea mai specială, în zilele înfrigurate de iarnă!
Eu sincer nu beau cafea, dar sună bine cafeaua aromată, cred că aș lua-o cadou cuiva care savurează cafeaua.
Tare bine suna aceasta cafea cu aroma de cafea. Doar ca eu ar trebuie sa apelez la ce decofeinizata și sa înlocuiesc scorțișoară.
Din păcate nu mai am voie sa beau cafea. 😔
Interesanta rețetă. Nu am băut niciodată cafea in viata mea, dar soțul meu este un mare împătimit. I-am trimis link-ul!
Wow ce ai acolo! Cred ca este visul oricărui iubitor de cafea. Eu consum cafea foarte rar, dar știu că mulți o adoră.
Noi ne-am luat un espressor care macină cafeaua și imi pot spuma laptele. Folosim doar cafea boabe proaspăt prajite și cafeaua este minunata. Imi place să imi fac acasa cafeaua, dar imi place si sa o savurez in oras, alaturi de cineva drag.
Cafeaua de zi cu zi ne poate face viata mai frumoasa si ne ofera energie. E important sa folosim o cafea de calitate!
Nici eu nu pot fara cafea 🙂 Daca nu beau putina cafea dimineata sunt ca o masina care nu porneste iarna 😀
Eu ador cafeaua. Sunt dependenta de ea. 😀 Mersi de reteta de sarbatori!
Sunt fan cafea, nu pot trai fără ea! Îmi place sa ma răsfăț cu un espresso lângă care sa am un cub de ciocolata și un pahar cu apă.
Un articol pe gustul meu! Dai o cafea? 🤗
Ce de minunății ai acolo,sa le folosești cu drag!
Iubesc Cafeaua si trebuie sa recunosc ca este cu adevarat buna fie ca este vorba de una instant, la ibric, espressor, etc. Ai mentionat fix acele branduri la care apelez in mod frecvent
Vaii, ce curioasă sunt de cafeaua cu aromă de Crăciun, însă doar să o miros! 🙂