Seara bună, oameni dragi! Târziu, dar am apărut și eu cu cartea săptămânii. Am reușit să termin și eu romanul polițist primit de la Editura Nemira care a avut 700 pagini și nu știu de ce am stagnat la el, pentru că a fost destul de interesant.

0_2055Romanul se referă la descoperirea unui cadavru în mare de către o echipă de dragare. Adolescentului îi lipsesc organele interne, iar la scurt timp mai sunt descoperite două cadavre în aceleași condiții. Polițistul Roy Grace deschide o anchetă referitoare la acest lucru, dar nu are nicio pistă.

În același timp, familia Becket se confruntă cu o boală necruțătoare: Caitlinn, fiica lui Lynn, suferă de o boală de ficat care o ucide încet-încet, pe zi ce trece. Ea este pusă pe lista de transplant, dar dat fiind natura afecțiunii de care suferă, nu este o prioritate. La un moment dat, însă, Lynn află de existența unor firme specializate în transplantul de organe, chestie ilegală, de altfel.

Organele pentru transplant provin de la oameni ai străzi din (surprinzător?) România, de care nu se interesează nimeni și a căror lipsă nu va simțită de nimeni. Racolarea se face sub forma unei promisiuni a unui loc de muncă în Anglia, șefa fiind o nemțoaică, iar atunci când adolescenții ajung la destinație, organele le sunt prelevate și sunt transferate persoanei care a plătit bani buni pentru ele. În carte este descris destul de complex traficul de persoane atât în vederea prostituției, cât și a prelevării diverselor organe interne.

Mi-a plăcut această carte, deși acțiunea este cam confuză la început, iar multitudinea personajelor te copleșește de-a dreptul. Foarte multe planuri de acțiune, multe intrigi, multe detalii, îți ia ceva timp până înțelegi despre ce este vorba și care cum se leagă. Dar subiectul este unul interesant, de actualitate, deci nu sunt pure fabulații. Poveștile gen ”persoană care se îmbată și se trezește într-o cadă cu apă, fără un rinichi” nu mai sunt de domeniul SF-ului, din păcate. În cazul bolilor incurabile, care necesită un transplant, lumea este suficient de disperată pentru a strânge sume mari de bani în vederea salvării unei vieți.

Hai să vedem ce au citit Diana și Claudia în această săptămână, și abia aștept să vă povestesc următoarele achiziții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *