2 zile. Atât mi-a trebuit să citesc Băiatul pierdut, a cincea carte din seria Helen Grace. Și o citeam din prima seară, dar somnul ăla nesuferit și-a făcut apariția în cel mai prost moment! De când am văzut că Arlidge a mai scos un volum cu celebra inspectoare, nu am rezistat tentației și am comandat-o de la Libmag. Chiar dacă mai am de citit primul volum al seriei, Casa păpușilor, care se găsește mai rar, nu puteam să îmi înăbuș curiozitatea în ceea ce privește continuarea. Și în mod cert, nu am fost dezamăgită nici de data asta. Nu ai cum să nu iubești romanele polițiste. Nu ai cum să nu-l iubești pe Arlidge, care e autor britanic, nu nordic, dar are niște idei….

Așa cum v-am mai spus, Helen Grace e o inspectoare strălucită la poliția din Southampton. Ea tractică jocurile de tip BDSM, dominator, supusă, etc. Viața ei privată are în acest roman o relevanță mai mare decât în celelalte, deoarece prima victimă este găsită în Camera de Tortură, un loc bine cunoscut de adepții aceștei mișcări. Partea interesantă începe abia atunci când Helen descoperă că victima este Jake, primul ei dominator. Și lucrurile devin și mai captivante când mai apar victime, și toate sunt persoane ce au legătură cu viața privată a inspectoarei…

Helen Grace – un personaj memorabil!

Așa cum vă spuneam și in rceenziile celorlalte volume, Arlidge e un maestru! Pur și simplu găsește idei neobișnuite, are imaginație și se leagă de chestii extrem de interesante. De asemenea, imaginația lui e tare bogată când vine vorba de crime… știe cum să te uimească și să te îngrozească deopotrivă.

Helen Grace este, din ce am citit eu până acum, personajul meu favorit all-time! O femeie puternică și totuși cuprinsă de frici, trecută prin atât de multe chestii urâte… Îmi place la nebunie stilul ei nonconformist, motocicleta ei și chiar și predilecția pentru chestii BDSM. O face unică și extrem de specială. Plus că își asumă foarte multe chestii periculoase. Are un curaj nebun și dă dovadă de o perspicacitate ieșită din comun. Iar volumul Băiatul pierdut… m-a dat peste cap complet! Finalul e de-a dreptul wow, deschis, deci aștept volumul șase cu extrem de mare nerăbdare! Știe cineva când apare???? 😀

Cartea o găsiți pe site-ul Libmag, și vă zic că merită din plin! Dacă sunteți fani romane polițiste, nu aveți voie să ratați Băiatul pierdut sau întreaga serie Helen Grace! Îl ador pe Arlidge. Mă aude, oare???

12 Replies to “Cartea săptămânii – Băiatul pierdut

  1. Imi place descrierea, precum si stilul eroinei. Multumesc pentru recomandare! Ultima carte super tare pe care am descoperit-o este “Furia rosie” de Pierce Brown, am recomandat-o si pe blog.

  2. Nu am citit nicio carte de acest autor. Pare interesantă.
    Am căzut drept premiu o carte a lui Musso(ultima) care se afla printre autorii mei preferați ,alături de Joe Abercrombie ,îmi poți recomanda și alți autori..
    Mulțumesc anticipat

    1. musso imi place mult cum scrie, dar parca thrillerul asta nu prea l-a prins. mie mi-au placut mai mult de la el Fata de hartie si Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus sau ceva de genul… au fost mai captivante. eu iti recomand autorii nordici, daca iti plac cartile politiste. george martin musai, vad ca abercrombie are ceva similar cu game of thrones.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *