Cartea săptămânii – În spatele norilor întunecați (Anne Holt)

Cred că azi am ajuns la ultima carte a lui Anne Holt tradusă la noi în țară. ”În spatele norilor întunecați” reprezintă finalul serie Inger Johanne-Vik Stubo, cuplul format din polițistul neobosit și profilerul perspicace care descoperă orice crimă, oricât de bine ar fi fost înfăptuită. Adevărul e că îmi cam pare rău, pentru că asta înseamnă că mă apropii ușor-ușor de finalul romanelor scrise de autorii nordici, care au fost și traduse în limba română. Dar, să nu disperăm! În cea mai tare librărie online am găsit și câteva cărți în limba engleză, așa că dacă n-o fi să fie în română, ne specializăm pe limbi străine!

861368Dar, să vă povestesc! Inger Johanne ajunge acasă la prietena sa Ellen, unde urma să aibă loc o petrecere, dar o găsește pe aceasta și pe soțul ei, Jon, ținându-și băiatul în brațe, mort. Totul pare a fi un accident, iar momentul coincide cu atacul terorist care a avut loc în Norvegia pe 22 iulie 2011, deci poliția era ocupată cu această problemă, nemaifiind interesată de investigarea în amănunt a morții lui Sander.

Totuși, un polițist adună dovezi, fiind convins că băiatul nu s-a accidentat, ci a fost ucis. Mama lui Jon o cheamă pe Inger Johanne pentru o discuție, stârnindu-i bănuielile. În urma convorbirilor cu mai multe persoane, unele din ele declarând că băiatul venea la școală rănit de casă, cu diverse vânătăi, ba chiar o dată cu mâna ruptă, Inger Johanne face o anchetă proprie și descoperă niște lucruri mai puțin plăcute. Toate dovezile conduc spre tatăl băiatului, care nu era cel natural, Ellen făcând o fertilizare in-vitro cu mulți ani în urmă, deoarece ei nu puteau face copiii. Chiar dacă toate dovezile arată într-o singură direcție, adevărul trebuie căutat mult mai atent.

Cartea este complexă, ca de altfel toate romanele lui Anne Holt. Inger Johanne este un personaj complex, de o perspicacitate uluitoare, care reușește să privească dincolo de aparențe. Îi spun ”rămas bun” și sper ca măcar seria Hanne Wilhemsen să fie tradusă integral la noi! Voi ce ați mai citit săptămâna asta? Azi e ziua librăriei online Libris și orice comandă de cărți online este premiată! Eu deja am dat o comandă și am ales o cană cadou! Pe final, vă invit să o vizitați și pe Claudia și să-i spuneți ”Bun venit!” în sfera blogerițelor care citesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *