De când intrăm în adolescență, încep să ne preocupe problemele serioase, cum ar fi kg în plus, coșurile, colăceii, aripioarele, sprâncenele pensate incorect, câte un punct negru, și cel mai crunt coșmar: celulita. Celulita este cauzată de grăsimea subcutanată dintre fibrele țesutului conjunctiv, ce conduce la crearea aspectului de coajă de portocală. Cantitatea totală de grăsime din corp, vârsta și predispoziția genetică determină gradul de afectare al fiecăruia. În principiu, o dată ce o ai, nu prea mai poți scăpa de ea. Cel puțin, nu în totalitate. Și nu o să vă țin acum prelegeri despre nu știu ce tratamente nemaivăzute pentru că, hai să fim sincere, nu avem suficienți bani pentru a ne lua hainele care ne plac sau pentru a ieși săptămânal la restaurant, cu atât mai puțin de a-i cheltui pe saloane de înfrumusețare și tratamente excesiv de scumpe și care, per ansamblu, poate nu fac nimic din ce promit. În schimb, avem câteva metode de pus în practică acasă, cu investiție minimă sau deloc, pentru a diminua aspectul de coajă de portocală al pielii și pentru e reduce măcar puțin stratul de celulită.

1. Mănâncă mai sănătos

Ok, nu zic să o dai doar pe legume și pe fructe, dar încearcă să le introduci în cantități mai mari în alimentația ta. Și las-o un pic mai moale cu zahărul și grăsimea sau prăjeala. Eu m-am învățat să mănânc până în 12 fructe, la 12 masa de prânz, dar nu să dau pe dinafară, apoi cina până în ora 20. Nu zic, mai scap la una-alta, poate, în timpul zilei, depinde cât de ocupată sunt, dar evit cam ce e nefast. N-ai cum să renunți complet la anumite lucruri, dar le poți înlocui. De exemplu, eu eram dependentă de sucuri carbogazoase. Dar acum storc lămâie în apă și o beau în loc de suc. Mai e nevoie să vă zic că beau mult mai multă apă ca de obicei? Eu, care abia mă atingeam de 2-3 căni pe zi, acum beau 1 l numai la muncă. Cartofii prăjiți erau viața mea. Și acum sunt! Diferența e că nu-i mai prăjesc, ci-i condimentez bine și divers, le pun doar 1-2 linguri de ulei și-i dau la cuptor. Ies o bunătate (rețetă aprobată de soț, sceptic înainte de a încerca!)!

2. Bea multă apă!

V-am explicat cum am reușit să beau mai multă apă. Și să vedeți când s-o încălzi afară…e imposibil s-o eviți!

3. Încearcă să faci mișcare

Aici a fost marea mea durere de la bun început. Dacă la mâncare mă pot abține, la dulciuri, la suc, la orice, ei bine, nu mă puteai convinge să fac sport. Nu pot. Nu am constituția, nu sunt făcută pentru asta! Am încercat să alerg, zici că-s pe tocuri, și după 20m, simt că mor. Mă ia cu leșin, nu mai pot să respir, parcă înnebunesc. Am încercat și exercițiile acasă. Aiurea! Faci, într-adevăr, o zi-două, dar te iei cu altele și te oprești.  Totuși, am găsit o metodă de a face mișcare. Nu zilnic, dar cât de mult se poate, măcar de două ori pe săptămână. Mergem la tenis! Deci există ceva pe lumea asta care să mă ajute să-mi mișc fundul de pe canapea și să transpir cât mai mult. Cred că fiecare din noi are o activitate fizică ce-i face placere, problema este că trebuie s-o căutăm. A mea este tenisul, a ta poate fi înotul sau fotbalul.

4. Folosește produse adecvate în lupta contra celulitei

Aici e cu dus și întors. Am fost sceptică mai mereu în ceea ce privește cremele minune sau pastilele, produse care promit marea cu sarea. Nu am avut niciodată încredere în cremele anticelulită, dar de când mi-am schimbat stilul de viață, am vrut să fac și o schimbare de mentalitate și să dau o șansă acestor creme. Așa că atunci când mi s-a oferit ocazia să testez ceva de la Pentru Corpul Tău, am ales Crema anticelulită cu extract de cafea verde de la Cosmetic Plant. Nu prea aveam eu cine știe ce încredere, e adevărat, nici nu m-a mâncat celulita de tot (încă!), dar oricum, aveam ceva semne. Am avut și câteve kilograme în plus, e adevărat, m-am mai despărțit de câteva din ele, poate mai spre toamna mă voi hotărâ să le dau jos și pe restul, iar acest lucru s-a cam văzut! Totuși, am primit acest produs, am început să-l aplic seara prin masaj al picioarelor, șoldurilor, fundului și burticii, și am așteptat rezultatele. Rezultate care apar, așa cum este specificat și pe ambalaj, după 3-4 săptămâni. Am fost constantă în aplicarea ei, s-a întâmplat o dată sau de două ori să nu mă întâlnesc seara cu ea, dar de obicei sunt conștiincioasă.

10981915_954556071231186_3933043016737121031_nCrema vine într-un ambalaj de 250 ml, costă până în 20 lei, este spornică, eu încă am din ea, și o folosesc de ceva timp, așa că este o investiție minimă. Are sistem de dozare cu pompiță, ceea ce-mi place foarte mult, o pompiță și jumătate este suficientă pentru fiecare picior, iar una pentru burtică și șolduri. Nu știu dacă visez eu, dar cert e că parcă nu se mai vede pielea aceea cu cratere așa rău! Cel puțin, mă raportez la picioare. Să fie și din cauză că am mai slăbit, nu știu, dar cert e că de când o folosesc, picioarele mele arată mai bine, pielea e mai fermă, nu atârnă și nu tremură ca o piftie. Îmi place și sigur voi continua s-o folosesc. Consider că 20 lei/lună sau 20lei/6-7 săptămâni e mai mult decât ok pentru îngrijirea mea. Plus, operațiunea e nedureroasă, nu lasă vânătăi sau alte minuni (am mai văzut cazuri, că tot vorbeam de tratamente). Așa că mulțumesc celor de la Pentru Corpul Tău pentru că am avut ocazia să descopăr un produs care chiar mă ajută!

10418411_954556457897814_6463324371817627425_nSper că sfaturile mele vă sunt de folos, măcar e un început să vă doriți să faceți ceva! Eu chiar îmi doresc să ajung la 60 kg, cel puțin, să fiu oleacă mai sub limită, dar asta depinde de lucrurile pe care le voi întreprinde în perioada viitoare. Nimic nu e exclus. Dacă am ajuns să fac și sport, cred că pot să mai dau și jos și să arăt mai bine de atât. E mai ușor de ajuns de la 66 la 60 decât de la 72 la 60, nu? 😀 Totul e să vrei! Spor la treabă și aveți grijă cu căldura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *