După cum bine vă așteptați, nu m-am lăsat de citit. Nu pot, deși de cele mai multe ori nu mai îmi permite timpul sau efectiv nu am chef. Anul trecut mi-am atins obiectivul de 70 de cărți citite, ba chiar l-am depășit, așa că și anul acesta mi-am propus un obiectiv și mai măreț – 75 de cărți. Și am deja una la activ, deci zic că începutul e bun. Una din cărțile citite pe final de an a fost Mă iubește, nu mă iubește… , a șaptea carte a seriei Helen Grace. Gosh, pot spune că aveam alte cărți pe listă, dar când am văzut-o, am uitat de tot. Ador seria aceasta, găsiți pe blog recenziile tuturor celorlalte volume, așa că era imposibil să nu am și ultima apariție. M.J.Arlidge e un super tip, sper să mai fie și alte, și alte cărți, să nu încheie seria asta ever 😀

 

Acțiunea acestei cărți se desfășoară pe parcursul a 24 de ore, tocmai de aceea ai impresia că ești mereu în priză și nu te poți liniști. Adrenalina e cuvântul de bază, deși Helen Grace s-a mai înmuiat față de primele volume. Și e și normal, dacă ne gândim că sora ei a murit, a trecut prin închisoare și era să moară de…. cam în fiecare volum măcar o dată?

Prima victimă pare a fi a unui accident. O femeie în mijlocul drumului. Dar Grace își dă seama că e vorba de ceva mai mult. A doua victimă, un farmacist. Aflat în partea opusă a orașului. Ucis parcă la întâmplare, dar cu o tânără mamă alături, ce scapă ca prin minune teafără. Cine e asasinul? Cum alege victimele? O poveste despre bullying, despre șanse inegale și despre răzbunare. Te-ai gândit vreodată să le faci rău tuturor celor care te-au împiedicat să realizezi ceva în lume?

Mă iubește, nu mă iubește…  este o carte ce te ține pe jar. Vă rog, spuneți-mi că nu-s singura ce a citit această serie! Volumele sunt un pic legate între ele, în ideea că veți înțelege când pomenește de un anume personaj, loc sau întâmplare. Dar se pot citi și independent. În plus, limbajul e simplu și incitant, e imposibil să nu te prindă.

Mă iubește, nu mă iubește… – cartea se găsește pe site-ul Libris, cea mai mare librărie online, unde găsiți atât numeroase titluri, cât și alte produse. Mai am iubitori de literatură polițistă prin zonă???

2 Replies to “Cartea săptămânii – Mă iubește, nu mă iubește…

  1. Uau! Ești foarte curajoasă. Trebuie să recunosc că cândva îmi făceam și eu planuri în legătură cu cât voi citi în noul an. În ultima vreme m-am lăsat pe leneveală. Am citit deja 2 cărți în 2021, dar asta doar din cauză că am găsit 2 romane de care nu am reușit să mă dezlipesc nicicum. Însă mai departe nu știu cât voi mai reuși să citesc. Ar trebui să iau exemplul tău și să îmi propun și eu un număr de cărți pentru acest an. Mulțumesc pentru idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *