Ziua bună, oameni dragi! Chiar dacă public mai rar recenzii, să știți că încă citesc! O, da! E activitatea de care nu mă dezic în nicio zi și încerc în fiecare seară să dau măcar 10-20 de pagini. Printre ultimele cărți citite se numără Litigiul lui John Grisham. De la acest autor am mai citit The Reckoning și Nevinovatul și mi-a lăsat o impresie ambiguă, așa că am zis că e cazul să mă hotărăsc ce relație am cu el. Drept urmare, am mai ales o carte ce face parte tot din sfera avocaturii. De data asta, tema este cea a avocaților mici, de ”cartier”, să zic așa, care încearcă să dea lovitura.

Deși are un limbaj specific, un jargon profesional, Grisham știe foarte bine să-și transmită mesajul. Litigiul este de fapt cartea unui proces împotriva unei mari companii farmaceutice. Și câți bani se învârt în această industrie, nici nu vă puteți imagina. Cred că e cea mai faină carte a lui Grisham pe care am citit-o până în momentul de față. Nu m-a plictisit, ba din contră, m-a ținut în alertă și chiar am vrut să văd ce se întâmplă în final, dacă procesul e pierdut sau e câștigat.

Cartea o găsiți pe TârgulCărții și v-o recomand din toată inima, dat fiind faptul că va ridica câteva semne de întrebare. De exemplu, câte din medicamente sunt testate pe subiecți relevanți? Câte din efectele secundare sunt făcute publice? Câte rapoarte au în componență date corecte și sincere? Pentru mine, această carte a fost o revelație. Grisham a reușit, cu cuvinte simple (și cu câteva specializate), să mă facă să mă hotărăsc la relația pe care o vom avea de acum încolo. În mod sigur voi vâna cărțile lui și voi încerca să citesc cât mai multe din ele.

Înainte mă feream de tot ce era cu substrat juridic. Nu știu de ce. Mai ales după ce am citit Nevinovatul… ahhhh, cât am blestemat cartea aceea! Grisham are un stil tare ciudat, acum te îngroapă în detalii, acum te dă pe repede înainte. Dar esența e faină și dacă îți plac chestiile avocățești, chiar s-ar putea să te dea pe spate. Bine documentat, cu umor… merită citit! Voi sunteți fani sau preferați lecturi mai ușoare?

One Reply to “Cartea săptămânii – Litigiul”

  1. n-am mai avut curaj sa incerc alta carte de Grisham dupa experienta cu Juriul. Pur si simplu, nu e pentru mine. Desi uneori e adevarat ca ridica niste probleme foarte actuale si te pune serios pe ganduri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *