Neața bună tuturor! Ieri am tras chiulul de la recenzia săptămânală, dar mă revanșez azi. Coletul pe care l-am primit săptămâna trecută m-a încântat enorm, am reușit să-mi completez colecția de cărți ale autorilor nordici. Cred că mai am de cumpărat una, apoi voi avea tot ce a apărut la noi. Roslund&Thunberg  nu-mi sunt necunoscuți, de fapt Roslund este cel care mai are o carte tradusă la Editura Trei, și anume ”Trei secunde”. Am citit-to, dar a fost împrumutată, așa că aștept să o cumpăr pentru a face recenzia. De data asta, cartea săptămânii este Made in Sweden, o poveste puțin altfel decât cele cu care eram obișnuită.

cartea săptămânii

În paginile acestei cărți veți citi despre Leo, Vincent și Felix. Trei frați cu probleme familiale, cu un tată cu cazier, cu o mamă care a plecat de acasă, sătulă de abuzuri. Încă de mici copii, tatăl lor, Ivan, un tip mai violent, l-a luat pe Leo sub aripa sa. L-a învățat să se bată, iar totul a culminat cu plecarea mamei de acasă. Atunci, Ivan l-a cooptat pe Leo pentru a face o bombă cu benzină, intenționând s-o omoare pe aceasta. A sfârșit prin a fi arestat, iar copiii au fost nevoiți să se descurce. După câțiva ani, sătui de lipsuri, cei trei prind ocazia de a jefui un depozit important de armament. Scopul acestor arme este de a jefui o bancă. Apoi încă una, apoi două, apoi trei.

Așa devin cea mai cunoscută bandă din Suedia, împreună cu un prieten din copilărie. Iar poliția nu are suficiente indicii pentru a-i prinde. Totul devine o cursă contracronometru, pentru a fi gata la timp, pentru a se pregăti cât mai bine pentru următorul jaf. Totul se destramă în momentul în care Vincent și Felix vor să renunțe, pentru a continua studiile. Atunci, Leo îl cooptează pe tatăl lor pentru ceea ce urma să fie cea mai mare lovitură.

Cartea săptămânii e o poveste de familie. Este despre frați și legătura puternică dintre ei

De data asta, nu mai este un roman despre crime, nimic nu e ascuns, totul e la vedere. Știm exact cine sunt făptașii, următoarea lor mișcare, absolut tot. Dar citim și printre rânduri și despre emoțiile lor, despre dragostea dintre ei, despre loialitate și teamă. Cred că literatura universală mai are multe de oferit! Și mai sunt multe cărți minunate pe teren. Abia aștept să văd ce cărți vor mai ajunge în biblioteca mea! Voi ce mai citiți? Nu uitați să treceți și pe la Claudia, și ea are o carte de prezentat!

2 Replies to “Cartea săptămânii – Made in Sweden

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *