Cartea de săptămâna aceasta este una care pe mine m-a cam marcat…Este scrisă de cuplul de autori Roslund și Hellstrom, și tratează ca subiect principal sentința condamnării la moarte din Statele Unite.

Pe spatele cărții găsim următoarea descriere: ”La bordul unui vas de croazieră pe Marea Baltică are loc un incident: solistul formaţiei care susţine un concert într-una din seri are un acces de furie când vede cum un individ din public îi face avansuri exagerate unei femei. Se năpusteşte asupra lui şi îl loveşte cu multă cruzime. După ce este adus la poliţie, Ewert Grens, inspector la Criminalistică şi echipa lui descoperă că povestea atacatorului din faţa lor este una cel puţin ciudată: căutându-l în baza de date, poliţiştii află că John Frey ar fi trebuit să fie mort. Cu mai mulţi ani în urmă, a fost condamnat la moarte pentru crimă deosebit de gravă. Cum a reuşit el să evadeze?”

John Schwarz este solistul unei formații, iar într-o seară îl lovește pe un pasager de la bordul unui vas, deoarece acesta exagera în apropierea față de o femeie de pe ringul de dans. Astfel ajunge în custodia poliției din Stockholm pentru a fi judecat, dar aceștia descoperă că bărbatul din fața lor nu este cine pretinde a fi. După ce descoperă că pașaportul său este fals, ei află că, de fapt, John Frey Meyer, cel din fața lor, este mort de 6 ani de zile.
După anumite investigații și o colaborare bună a poliției suedeze cu cea americană, reiese că John Frey a fost condamnat la moarte când avea 17 ani, pentru că s-a presupus că a omorât-o pe Elizabeth Finnigan, prietena sa, în vârstă de 16 ani. În urmă cu 6 ani, aceasta a reușit să iasă din închisoare, dar într-un mod pe care el nu-l cunoaște în totalitate. Tatăl său, împreună cu un gardian din închisoare și doi medici, fiind convinși de nevinovăția sa, fac un plan pentru a-l salva. Astfel, au reușit să-i oprească bătăile inimii pentru o perioadă, fiind diagnosticat anterior cu cardiopatie, adică mărirea mușchiului inimii.
John Frey a trăit 6 ani în Suedia, fără ca nimeni să știe cine este el de fapt, și-a făcut o viață nouă și o familie, și totul este dat peste cap de poliție. Ei hotărăsc să-l extrădeze pe Frey în Rusia, aceasta fiind țara din care a venit el, de fapt, dar rușii îl trimit direct în America.
 Ce se va întâmpla cu John Frey? Va executa pedeapsa? Va muri? Cine e de fapt vinovat pentru moartea lui Elizabeth? Multe întrebări, dar răspunsurile le veți afla din carte, care pe mine m-a ținut cu sufletul la gură până la final.
Acum vă invit să citiți și recenziile fetelor:
Diana
Ana
Iulia
Andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *