Anul 2016 a început cu multe cărți. Am dat o comandă chiar în decembrie și deja am două la activ pe luna asta de la Libris. Comenzi micuțe, dar cel puțin mi-au satisfăcut pofta de lecturat! Am primi pe la jumătatea lunii și o nouă carte din seria autorilor nordici, și încă una destul de recentă la noi, deci eram toată gen ”yeyyyy!!” Nu cred că cei care nu au această pasiune pot înțelege de ce atunci când primim cărți, pentru noi este cel mai frumos moment din zi. Dar, deh, nu toată lumea e la fel 😀 Azi vă spun câteva vorbe despre ”Renegații”, un roman al Yrsei Sigurdardottir.

IMG_20160118_202045Acțiunea este plasată tot pe două planuri, lucru obișnuit atât în cazul Yrsei, cât și în cazul Camillei Lackberg. Odin este un tată singur, care în urma morții soției sale, care a căzut de balcon, cazul fiind catalogat drept un accident, a rămas cu fiica sa, un copil destul de retras și ciudat. El investighează la muncă un caz cu privire la abuzurile suferite de copii la un centru de reeducare, iar lucrurile ciudate pe care le află se răsfrâng asupra condiției sale de zi cu zi. Presiunea pusă de muncă și de fata sa îl fac să audă sunete ciudate, ajungând până la convingerea că în casa sa este fantoma fostei sale soții.

Pe celălalt plan o întâlnim pe Aldis, o tânără care lucrează la centrul de reeducare și care se îndrăgostește de un băiat nou-venit, ba mai mult, are o relație cu el, rămânând însărcinată. Odin descoperă târziu legătura pe care o are cu Aldis și încearcă să dezlege misterul ce planează asupra morții soției sale.

Cartea e plină de răsturnări de situație, de personaje complexe, periculoase și puternice, care nu se abat de la drumul lor. Îmi place misterul care planează asupra oricărui lucru și conexiunea cu fantomele, fiorii pe care ți-i provoacă anumite scene, astfel încât întrepătrunderea celor două lumi e aproape firească. Romanul e disponibil în această librărie online, iar eu vă invit să vedem ce carte a ales Diana pentru astăzi. Zi frumoasă să aveți!

4 Replies to “Cartea săptămânii – Renegații (Yrsa Sigurdardottir)

    1. este foarte complexa, te prinde, cand crezi ca ai inteles despre ce evorba, iti tranteste un deznodamant de ramai masca! macar o carte pe saptamana e bine sa fie pe lista noastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *