Nimic nu se compară pe zăpada asta cu o carte bună! În weekend, cel puțin, am fost un pic pe afară, dar frigul ne-a gonit repede și am intrat în casă una-două. Și ce poți să faci iarna în casă? Zic eu că să citești pare cel mai plauzibil. Eu am avut o carte serioasă de la Libmag, Sfânta Alianță, scrisă de A.J.Kazinski, de la care am mai citit și Ultimul om bun. Prima carte mi s-a părut promițătoare, așa că am zis să le citesc și pe celelalte. Vorbim despre un thriller…destul de soft, totuși, în opinia mea.

Contextul?

Un apropiat al familiei regale este găsit mort. Prima presupunere? Sinucidere. Eva Katz, o fostă ziaristă, actualmente angajată a unei grădinițe, își dă seama că ceva e în neregulă. Mai ales atunci când nepotul decedatului îi arată un desen în care erau înfățișați doi oameni într-o ipostază violentă. Eva începe o cursă contracronometru, cu atacatori pe urmele sale. Știe că a intrat în ceva periculos, știe că a deranjat pe cineva important, dar încă nu a aflat toate dedesubturile…

Toate drumurile duc la… familia regală. Cine s-ar fi gândit că monarhii vor să revină la conducerea țărilor pe care le supraveghează din umbră? Cine se gândea că ei nu aprobă democrația, ci vor dictatură? E un subiect destul de sensibil, pe parte politică, și destul de interesant.

Eva este o persoană instabilă emoțional, dat fiind faptul că și-a pierdut logodnicul, soldat în misiune. Nu prea m-am omorât eu după ea, are ceva în felul ei de a fi care nu mă atrage. Probabil faptul că se plânge? Probabil faptul că nu e mai curajoasă? Tot ce e posibil. Se tot agață de o amintire a omului pe care l-a iubit și nici nu ține cont de sfaturile care i se oferă. Face niște greșeli puerile și tocmai din cauza asta și intră în destule belele.

Sfânta Alianță e o carte care mi-a plăcut și nu prea. Depinde ce fel de cititor ești. Mă așteptam la ceva mia mult suspans și la o crimă mai alambicată. Bine, partea asta mi-a plăcut, a fost destul de atipic 😀 Dar o mare parte a cărții a fost ocupată de fuga Evei. Cartea o găsiți aici și sper ca și pe voi să vă atragă genul ăsta de scrieri. Voi ce mai citiți în ultima perioadă?

2 Replies to “Cartea săptămânii – Sfânta Alianță

  1. pai si eu daca as fi ales o carte de la sectiunea CRIME, m-as fi asteptat, la fel ca tine, la mai multa actiune, la ancheta din aia care sa ma tina cu ochii lipiti de carte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *