Nu am citit până acum nicio carte a lui Claire Mackintosh, deși îmi promisesem să le cumpăr cu ceva vreme în urmă. Sunt deja 3 cărți traduse la noi și sigur le voi avea pe toate! Te las să pleci e doar începutul… Mi-am dat seama încă din referințe că sunt volume ce trebuie citite, pline de acțiune, care te zguduie. Și chiar am avut dreptate. Te las să pleci e romanul de debut al autoarei, care a lucrat anterior în poliție, apoi ca jurnalist independent. Probabil și de aici sursa de inspirație, pentru că a văzut atât de multe în cariera sa. Oricum ar fi, cartea e memorabilă!

Totul se concetrează în jurul unui accident. Jacob, în vârstă de 5 ani, se întoarce acasă cu mama sa. Aceasta îl scapă pentru o clipă din mână și Jacob traversează strada fără să se asigure, fiind izbit în plin de o mașină. Băiețelul moare, iar șoferul vinovat nici măcar nu oprește, ci fuge de la locul accidentului. Bineînțeles, nu există dovezi, înregistrări, nicio urmă a sa, astfel că scapă nepedepsit. După câteva zile de la preluarea cazului de către polițiști, mama băiatului pleacă din oraș.

Jenna ajunge, în disperarea de a scăpa de trecutul ei și de a trece peste accident, într-un loc izolat, uitat de lume, în Țara Galiilor. Aici încearcă să își refacă viața, să facă poze cu plaja, să deschidă o afacere cu vederi, încurajată fiind de o localnică, Bethan. Se alege și cu un câine, și cu veterinarul lui, Patrick, un bărbat care pare foarte ok.

Dar… Jenna este autoarea accidentului….

Am trăit cu impresia mai bine de jumătate de carte că Jenna e mama băiatului! Dar când colo, ca să pună capac, autoarea decide s-o învinovățească pe ea! Păcat, îmi făcusem speranțe… deși simțeam că e ceva în neregulă. La fel și polițiștii, care simt că ea le ascunde ceva. Și grație eforturilor lor, trecutul Jennei începe să iasă la iveală. Sunt atâtea răsturnări de situație, că abia le-am făcut față!

Mi-a părut rău de Jenna de la început, am simțit că e destul de încercată. Dar eu credeam că suferă din cauza băiatului, că l-a pierdut. Mi-a plăcut povestea ei de dragoste cu Patrick, din care iese ceva bun. Omul ăsta e extraordinar, și deși a suferit și el o pieredere imensă, o citește bine și e alături de ea până la capăt, chiar dacă e împreună cu ea atunci când polițiștii o arestează, și el e dat peste cap. Te las să pleci e o carte de-a dreptul fascinantă!

Mă gândeam eu că autoarea nu e lăudată degeaba, dar nici nu mă așteaptam să îmi placă așa mult. Se pare că autorii englezi vin tare din urmă! Și nu atât pe parte de povești polițiste, cât pe parte de thriller și supans. Cartea Te las să pleci o găsiți pe site-ul Libris și chiar o recomand amatorilor genului, pentru că nu vă veți plictisi cu detalii inutile.

12 Replies to “Cartea săptămânii – Te las să pleci

  1. ador genul asta de carti, care te tin mult si bine pe o pista falsa si apoi vin sa rastoarne tot ce ai crezut pana in acel moment. E pentru mine Te las sa pleci. O pun pe lista neaparat si sper sa o bifez cat mai curand.

  2. Ah, aș fi preferat să nu aflu de răsturnarea de situație. :)) Oricum, tot sunt curioasă cum de se întâmplă asta, cum decurge mai exact povestea, mai ales că e tentant faptul că o parte din acțiune se desfășoară în Țara Galiilor. Nu sunt eu prea ușor de dat pe spate de cărțile din genul ăsta, dar mă prind, sunt numai bune pentru relaxare…

    1. hi hi, asta e o mica rasturnare de situatie… sa o vezi p-aia mare :)) stiu ca tu esti cu alt gen, dar s-ar putea sa iti placa si asta. mai ales ca e mult mai mult decat o carte despre un accident… e o intreaga poveste de viata descrisa acolo

  3. Ador cartile de genul acesta: care te tin in suspans, care te fac sa nu le mai lasi din mana. O voi adauga si pe aceasta in wishlist, chiar merita citita! Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *