Atunci când sunt mici, bebelușii au un ritm domol, mănâncă și dorm și au nevoi de bază. Pe măsură ce cresc apar alte și alte griji. Cine a inventat vorba: copil mic, griji mici și copil mare, griji mari, se pare că știa din propria experiență despre asta.
Când ajung în etapa din viața lor pregătiți fiind să cunoască și mâncarea solidă, orice părinte trăiește un alt șir de griji. Ce castroane si boluri pentru bebelusi să aleagă? Ce este sigur pentru cel mic? Cât de multe sunt prea multe? Iată câteva răspunsuri la unele dintre cele mai des întâlnite întrebări pe care părinții le au cu privire la această etapă din viața lor și a celor mici:
-
Sunt necesare vase speciale?
Da, din nevoi practice și din motive de igienă de asemenea. Porțiile sunt mici, materialele din care sunt realizate astfel de vase trebuie să respecte anumite standarde. Spre exemplu, sunt mai practice vasele din plastic, însă atenție, să nu conțină compuși chimici.
2. Ce tacâmuri aleg pentru primele luni de diversificare?
În primele luni masa de diversificare nu este una care o înlocuiește pe cea de lapte, ci o completează. Porțiile sunt mici, testați și vedeți reacții. Așadar în mod evident și practic tacâmul se rezumă la linguriță în primă fază. Aceasta nu trebuie să fie prea mare și prea adâncă, ci ușor de mânuit de cel mic. Deși nu reușește să ducă în gură multă mâncare, exercițiul îi priește foarte bine. Până când se va obișnui cu asta, adultul îl hrănește, dar rămâne valabilă necesitatea de a utiliza o linguriță specifică vârstei.
-
Ce tip de vas am nevoie pentru bebelușul meu?
Se spune că de gusturi nu se discută, ei bine și în acest caz parțial vorbim, despre acest aspect. Intervine nevoia de diversitate și la capitolul tip de boluri utilizate. Sunt de preferat cele stabile la bază, cu ventuză ca sistem de prindere. Acestea fac imposibilă răsturnarea mâncării. De asemenea, este de verificat din ce sunt realizate vasele cu pricina, dacă pot fi spălate în mașina de spălat vase sau necesită muncă manuală.
În schimbul unui vas de tip bol poate fi dorită tava compartimentată, pentru că lasă la vedere porțiile de mâncare și astfel stimulează vizual. Bebelușul va fi cel puțin curios să încerce acel ceva colorat. Așadar nu există un tip anume de vas, ci ideea este de a alege conform cu stilul vostru de viață și tipurile de meniuri servite.
-
Cât de des schimb aceste vase?
Semne de uzură apar de la temperaturi foarte mari probabil sau de la folosire și spălare în mod repetat. Dacă vor fi sterilizate spre exemplu și acest procedeu poate deteriora suprafața. Fiecare producător are indicații în acest sens. Spre exemplu la Little Prints fiecare produs și accesoriu, fie că este vorba de o suzetă sau de tacâmuri pentru bebeluș, sunt prezentate în detaliu, cu sfaturi despre întreținerea corectă.
Așadar, pentru oferte accesează magazinul online LittlePrints.ro și descoperă seturi, dar și produse individuale de calitate premium.
Contact:
+4 0725 766 847
hello@littleprints.ro