Despre găzduirea web am vorbit în ultima vreme destul de mult. Pentru că mi se pare important să deții toate informațiile, pentru a ști ce opțiuni ai. Despre domenii nu v-am zis mare lucru, de aceea repar asta acum și vreau să vă ofer câteva informații. E destul de important să știi încotro te îndrepți și ce vrei să faci cu site-ul tău mai departe.

Dacă ai un blog pe care scrii ocazional, nu te ocupi zilnic de el și n-ai așteptări prea mari, poate e cazul să rămâi pe WordPress sau Blogspot, platformele  gratuite care-ți ușurează viața. Nu prea are rost să investești bani dacă în primul rând nu investești timp. Dacă însă te-ai hotărât să faci ceva cu blogul tău, să fii cineva în blogosferă, opinia ta să conteze și vrei să te faci auzit (citit), e cazul să te gândești cum să-ți faci blogul mai credibil. Sau poate vrei să faci un magazin online, un site de știri, sau altceva. La fel, ai nevoie de o investiție la început (probabil va mai fi nevoie și pe parcurs).

Lumea te privește altfel dacă la sfârșitul site-ului nu ai .blogspot sau .wordpress. Știe că ești hotărât și s-ar putea gândi să-ți ofere o șansă pentru a vedea ce ști să faci. Un domeniu .ro te propulsează într-o altă categorie, cea a oamenilor luați mai în serios. Nu mai ești pur și simplu cineva care scrie și el, să fie la grămadă, ci ești cineva care vrea să facă ceva. Sunt câteva reguli și pentru tipul de domeniu pe care-l iei. Alege .com dacă scrii în engleză, .net sau .rog dacă nu vrei să investești prea mult, dar nici n-ai pretenții până la cer, și neapărat .ro dacă scrii în română și ești consecvent. De fapt, pe gazduire.ro/inregistrare-domenii găsești o ofertă variată, cu mai multe pachete (eventual și cu găzduire, ceea ce îți oferă un preț mai bun).

Fără titlu

Informează-te și alege ce ți se pare mai bun pentru tine. Cred că domeniul .ro pe viață ar fi cea mai bună alegere. Cei de la găzduire.ro lucrează cu RoTLD, cei care se ocupă de acest lucru la nivel național. Ai plătit o dată și ai terminat toate probleme, îți mai rămâne doar găzduirea. Zic că merită să plătești niște bănuți pentru ca site-ul tău să fie văzut mai bine și să fii contactat de mai multă lume. Așa o să te ia lumea mai în serios!

4 Replies to “Ce câștigi dacă îți iei domeniu?

    1. din iarna m-am hotarat sa-mi iau si eu domeniu pe viata… poti sa alegi de oriunde, ca domeniul nu e prea complicat. mai naspa e cu gazduirea, daca nu e serverul ok, pica

  1. Pai de ce nu ai alege ceea ce foloseste si Gabriela, daca tot este ceva bun/stabil si din cate vad apar si cateva reduceri !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *