Neața bună tuturor! Mă detașez de ultimele evenimente și de nebunia generală din America, că de ce a ieșit X și nu Y, cum de a fost posibil și etc, și rămân la oile noastre românești și feminine. Vremea asta parcă vrea să ne facă în ciudă și ploaia ne zăpăcește de tot. E groaznic dimineața să pleci la muncă așa. Pe cuvânt! Te deprimă pentru tot restul zilei. Cel puțin când știi că trebuie să ieși din casă. Dacă aș rămâne acasă, nu aș avea o problemă cu asta. Dar așa… mă salvează cafeaua de dimineață. Și să vă spun o noutate pe care am inclus-o în ”meniul” zilnic – cafeaua verde cu ghimbir. Sunt sigură că ați mai auzit vorbindu-se de ea, dar nu știu dacă multă lume a încercat-o.

cafea-verde-verdexM-am mai intersectat o dată cu cafeaua verde, dar am fost reticentă și nu am consumat-o. Culoarea mi se părea ciudată, compoziția, practic tot, așa că am preferat să rămân la băutura mea clasică. Dar de data asta am fost chiar curioasă și am comandat de aici un pachet întreg, 2+1 gratis, profitând de oferta bună de pe site-ul Verdex. Prețul e mai mult decât îmbucurător pentru trei pungi de 150 grame fiecare. Fiecare pungă e resigilabilă, cafeaua păstrându-se mult mai bine așa, fiind ferită de umezeală. Nu este o simplă cafea verde, ci este îmbunătățită cu ghimbir!

verde cafea-verdeCaeaua verde este cafeaua crudă, nepreparată termic, neprajită, care conține un element foarte important – acidul clorogenic. Acesta este ideal în diete, deoarece inhibă senzația de foame, reduce absorbția de zahăr, ajută la detoxifiere și crește energia. Ghimbirul dublează multe din aceste efecte, fiind și el un element plin de potasiu, magneziu, mangan, crom şi vitamina B6, ajutând și el la inhibarea senzației de dulce, mai ales. Poate prezentarea nu e din cele mai deosebite, n-are nimic în comun cu cafeaua, dar eu am vrut să încerc acest produs pentru a vedea ce efect are asupra greutății mele.

cafea verdexSe prepară cam la fel ca ceaiul, tocmai de aceea am ales să folosesc un infuzor, ca să sar peste pasul strecurării. Peste o linguriță de cafea verde se toarnă apă fierbinte, se lasă la infuzat și se consumă înainte cu jumătate de oră de masă, neîndulcită. Rezultă o băutură de culoare verde, nu e cea mai plăcută, nici gustul nu mi s-a părut obișnuit la început, dar pe parcurs m-am învățat cu el. Nu prea are nimic în comun cu cafeaua prăjită, dar să știți că efectele se văd la utilizare constantă! Și n-am sesizat-o doar eu!

Bine, miracolele nu apar peste noapte. Nu vă așteptați că dacă turnați zahăr cu punga în voi sau devorați frigiderul noaptea se rezolvă ceva! Eu am mâncat normal, dar am evitat seara, și am constatat că se vede la siluetă. Am băut câte o cană dimineața și una la prânz, am mâncat ok, suficient, nu am exagerat, dar nici n-am scos ceva din meniu, și nu aș ști exact să vă zic în kilograme, dar se vede la haine. Important e că n-am ținut o dietă strictă, ci am mâncat normal, dar fără să exagerez. Mă simt mult mai energică, înainte eram letargică, după-amiază trebuia să dorm, credeam că mor fără cafea, dar nu s-a întâmplat așa. Rezist o zi întreagă pe fugă fără probleme!

În concluzie, chiar recomand o cură cu acest produs! Eu, una, recunosc, nu mă așteptam să dea rezultate în privința asta! Dar iată că m-am înșelat. Cafeaua verde nu este recomandată în caz de sarcină, alăptare sau toleranță scăzută la cofeină, deci mare grijă!

14 Replies to “Ceva nou – cafea verde cu ghimbir

  1. Nu am consumat niciodata cafea verde dar ma tenteaza. Sunt persoane care mi-au spus ca nu e chiar asa buna, dar gusturile sunt discutabile. Si mie imi plac unele chestii care alte persoane le considera dezgustatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *