Neața bună tuturor! V-am arătat pe blog fulgii de cocos de la Via Naturalia și minunea de prăjitură pe care am făcut-o cu ajutorul lor, așa că zic să vă dau și rețeta, poate vă pun la treabă! Toată lumea iubește bomboanele Raffaello și cocosul, rari sunt cei care nu-s fani, așa că am îmbinat cocosul și vanilia în ceva mai consistent. Și nici nu e așa greu de făcut. Eu am adaptat mult rețeta pe care am găsit-o, am făcut-o în tava de cuptor, de 40×35 cm. A ieșit o prăjitură destul de mare, vreo 2-3 farfurii pline. Inițial nu știam ce va ieși, dar am improvizat și a ieșit o prăjitură lăudată de toată lumea! De ce aveți nevoie:
Blatul 1:
- 4 ouă
- 240 g zahăr (eu am folosit Green Sugar, dar nu e musai)
- 120 ml ulei
- 120 ml lapte
- 250 g făină
- 1 plic praf copt
Blat 2:
- 6 albușe
- 180 g zahăr (la fel, eu am folosit Green Sugar)
- 180 g fulgi cocos
- 30 g făină
- un praf de copt
- esență migdale
Cremă:
- 250 ml lapte
- un plic cremă vanilie
- 2-3 linguri zahăr pudră
Glazură:
- 200 g ciocolată albă
- 200 ml frișcă lichidă
Cum se face prăjitura Raffaello?
Primul blat: se amestecă gălbenușurile cu jumătate din zahăr, se adaugă uleiul și laptele. Albușurile se bat bezea cu cealaltă jumătate de zahăr. Se adaugă gălbenușurile, apoi făina cu praful de copt. Se toarnă în tava cu hârtie de copt și se dă la cuptor.
Al doilea blat: Albușurile se bat bezea cu zahărul, se adaugă cocosul, făina, praful de copt și esența și de toarnă în tavă, apoi merge la cuptor. Blatul trebuie să fie ușor auriu, dar să nu se ardă.
Crema se prepară conform instrucțiunilor de pe plic, adică se amestecă laptele cu praful și zahărul.
Glazura: ciocolata albă se pune într-o cratiță cu frișca și se pune la topit. Atenție să nu fiarbă!
Urmează montarea prăjiturii: primul blat se pune în tavă și se însiropează ușor cu un sirop de zahăr (eu am pus și esențe în el). Se distribuie crema pe tot blatul. Se pune al doilea blat, cel din bezea, apoi se toarnă glazura de ciocolată albă. Eu am pus pe deasupra, pentru decor, chips-uri de cocos și topping de ciocolată cu lapte, am făcut câteva modele.
Ce părere aveți? Arată în regulă? Vă zic eu, e bună rău!! M-am minunat când m-au sunat băieții care au fost la noi duminică seara și m-au întrebat de ea, chiar le-a plăcut! Am fost mândră, recunosc! Ce spuneți, v-ați băga la prăjiturit?
Sunt la dieta! Vrei sa ma omori?!?
Ieri a fost ziua cand puteam manca ceva dulce, azi am zi de fructe 😛
:)) tii rina? si eu tinut-o, dar nu stiu de ce m-am delasat. lasa ca ai idei pentru peste 3 zile 😀
Eu nu ma pricep deloc la facut prajituri. Singurele care imi ies sunt mixurile gata preparate.
eu sunt fan bucatareala, as sta mereu la aragaz!
Doamne, cat de bine arata! Mama ei de dieta, m-as infinge imediat in ea :))
:)) e cu green sugar, e destul de ok si pentru dieta, sa stii
Nu am mancat niciodata, arata bine. Eu as renunta la frisca t ca nu imi place, ciocolata alba e de ajuns pentru mine.
are nevoie de frisca sa se topeasca, singura se arde si nu prea merge,,, poate cu ceva lapte? dar mai putin, cred
Da, da, da….. urla gurmanda din mine. Poate o incerc de sarbatori ca pana atunci nu mai fac. Ajunge atata dulce :(((
asa zic si eu mereu, dar nu reusesc sa ma abtin
chiar arata tare bine, incerc sa ma abtin totusi 🙂
eu nu pot. mai ales ca nu i-am pus zahar. mananc fara remuscari!
ce bine arata, as incerca si eu dar vreau acum..:)
da comanda la cofetarie 😀
Vaiii…imi ploua in gura. Raffaello e preferatul meu si al fiica-mii a mare :)) Abia astept sa o surprind cu prajitura Raffaello
sper sa va placa la fel de mult cum ne-a palcut si noua!!
Aoleuuu… o mai ai? Vin si eu maine la Braila, poate te vizitez :)))
mai am 3 bucati. pastrez??? 😀
Arata foarte bine. Eu am mancat la cineva bomboane Raffaello de casa. Erau foarte bune! Eu sunt praf la capitolul dulciuri. La gust imi iese, dar cu aspectul dau mereu rateuri.
nu-mi plac bomboanele de casa, mie nu-mi ies neam! daca e bun la gust, lasa aspectul, ca nu te duci la expozitie 😀
Arata delicios si am impresia ca este atat de complicata … Cand vad Blad … compozitie … deja intru in panica.
Pot sa comand si eu la tine o tavita!? Pup
sigur, fac livrari la domiciliu! 😀 sa stii ca nu e asa greu pe cat pare!
poate sa fie si de mama dieteiiii, e prea mult de munca la ea: doua blaturi,crema, glazura… lenea doare.
:)) pare ca e greu de facut, dar nu e, serios!
Hmm, looks good!
si e buuuuunaaaa!
wow!… ce prajitura!… as vrea sa o fac si eu, dar nu acum, e prea cald in bucatarie… promit ca o voi incerca, intr-o zi mai racoroasa!
si eu zic ca astept zile mai reci pentru alte retete 😀
O reteta super si delicioasa , arata foarte bine si cu siguranta am sa o incerc 🙂
sa ne spui cum iese!
Sunt delicioase,am mâncat la cineva,dar eu nu îndrăznesc să fac pt că stau prost tare la capitolul dulciuri
imi place sa fac, dar vremea m-a cam oprit in ultima perioada!
Le ador!
super prajitura
este!
ador bomboanele Raffaello si tot ce seamana cu ele, iar prajitura asta arata ata de bine! <3
eu sunt fan ciocolata, dar din cand in cand imi place sa schimb!
Frumos si cred ca si gustos
este, este!
Arata super binr.Sigur o incerc! :*
sa a spor si sa ne zici cum a iesit!
Arata super! Trebuia sa ne faci mai multe poze, dar e ok si asa. Sunt sigura ca are gust foarte bun 🙂
o sa tin cont, multumesc de sfat! mi-am luat si un aparat mai ok, am si telefonul cu camera mai buna, sigur de acum voi posta mai multe poze in retete!
Arata foarte bine! <3
multumesc!
Cred că este o prăjitură super bună,am sa încerc să o fac și eu deși nu sunt fan la preparat prăjituri.Oricum prăjitura ta arată delicioasă😊
eu as gati incontinuu, dar vremea asta ma cam impiedica
arata super, merita incercata
sa stii ca merita!
Ador prajiturile de casa, asa ca am sa incerc si eu aceasta reteta!
sper sa-ti placa!
Wow ce super arata. O sa incerc si eu reteta. Si daca iasa pun poze.
sper sa iti iasa perfect!
Cred ca este absolut delicioasa.O sa o prepar negreșit.
sper sa-ti placa!