Ziua bună, oameni faini! Știu că o să spuneți că-s nebună dacă în săptămâna Crăciunului, când toată lumea a tăiat porcul și face bunătăți de pus pe masă, mă trezesc și eu să vorbesc despre veganism? Ba să știți că eu zic că e cea mai bună perioadă. Pentru că sărbătorile astea poți să mănânci ce vrei, apoi să zici stop, să conștientizezi că nu e ok, și să îți schimbi stilul de viață. Pentru că da, veganismul e un stil de viață, iar planeta și animalele ce trăiesc pe Pământ mai au o șansă prin noi. Pentru că noi putem alege și trebuie să conștientizăm că facem rău prin consumul excesiv de carne și produse animale. Ziua Mondială a Veganismului a fost pe 1 noiembrie, iar cei de la Herbalife mi-au trimis la acel moment mai multe suplimente care să mă ajute să fac o schimbare.

Poate că nu mănânc eu cel mai ok. Dar încerc să fac schimbări în fiecare zi. Încerc să nu mai mănânc atât de multă carne (oricum nu mă omor cu ea), încerc să dau lactatele deoparte (aici e mai greu, dar există atât de multe alternative vegane….), totodată să mă îndrept spre mai multe fructe și legume. Contează atât de mult să ne adunăm mai mulți pentru a schimba ceva și la nivel înalt.

Mai puțina carne, mai multe alimente de origine vegetală

E atât de simplu să îți începi ziua cu un shake foarte hrănitor. Continuă cu salată, ceva ciuperci sau tofu, pentru a suplini proteinele, combinat cu ceva făinoase sau legume, ca să îți țină de foame. Seara, la fel, ai o mulțime de opțiuni. Ba în ziua de azi poți opta și pentru carne vegetală. Am încercat eu niște burgeri vegani și pot spune că au fost mega-wow! Toată treaba e să vrei. Mulți vor spune că nu poți trăi fără carne. Ba poți. E mai greu începutul, întrucât așa am fost învățați de mici. Dar se poate! Cu voință și conștientizare că nu mâncăm cum trebuie. De unde credeți că-s toate aceste boli? Din ceea ce mâncăm!

Poate 2021 va contribui la schimbări importante. Poate ne vom gândi mai mult la ceea ce mâncăm. Și o dată cu viața noastră de zi cu zi, vom renunța la dulce, la fast-food, la tot ce înseamnă mâncare nesănătoasă. Apoi, treptat, vom alege și lucrurile din casă din aceeași gamă. Astfel, clar, planeta ne va mulțumi! Voi vă gândiți să adoptați un stil de viață mai sănătos?

8 Replies to “De ce vegan și cum să mâncăm mai sănătos?

  1. Sincer, si eu m-am gandit de prin noiembrie sa renunt doar la carne, nu si la celelalte alimente de origine animala (lapte, lactate, oua, miere). Nu am reusit complet, dar am mai redus zilele in care am consumat orice cu carne.

  2. Acum, după ce am reușit să țin tot postul Crăciunului, cred că nu mi-ar fi așa greu să trec la veganism. 😁 De când cu pandemia, am mai luat-o pe arătură cu alimentația…

  3. Heei! Te felicit pentru schimbările pe care le faci! Totodată, te felicit că, dincolo de mâncare, ai văzut ființe (ca mine și ca tine) și că ai văzut impactul negativ asupra mediului.
    Eu sunt vegană de ani de zile, am grijă să iau suplimentul de B12 și totul este în regulă. Mă simt minunat și cu conștiința împăcată.
    Să faci totul în ritmul tău!
    Îmi poți scrie oricând dacă ai vreo nelămurire sau dacă vrei vreo îndrumare pe partea de veganism. Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *