Facturile sunt griji mari pe care le am lună de lună. Am fost învățată de mult timp să am grijă de ele, să le plătesc în timp util, pentru a nu atrage penalități. Așa că acum mi-a prins bine și mai ales acum, că-s la casa mea, e și mai bine! Luna asta am fost un pic dată peste cap, pentru că am jonglat cu timpul și cu tot ce am avut de făcut, dar sper ca de zilele astea să mai mai liniștesc. Oricum, am ajuns la zi cu toate și acum stau și mă gândesc la ce pot eu să fac cu contractul de energie electrică.

Încă nu am semnat un contract de furnizare, așa că mai am timp să aleg după tarif. Dar tarifele sunt similare cam la toți furnizorii, așa că mare lucru nu voi putea economisi de aici. Așa că trebuie să mă orientez spre alte soluții. Și una din ele este iluminatul de acasă. Apelați la soluții profesionale, ca cele de aici. Uitați de becurile normale, folosiți-le pe cele LED, apelați cu încredere la corpuri de iluminat inteligente și la controlul automatizat al acestora. Același lucru este valabil și pentru spații mari, industriale. Găsești soluții aici, la fel de bune și de accesibile. Luminarea corespunzătoare, puternică, dar totuși prietenoasă cu mediul, e una din prioritățile mele. Încă n-am becuri economice în toată casa, dar urmează.

energie-electricaTot la capitolul consum de energie electrică, văd un mare dușman în aparatele băgate în priză. Eu încerc pe cât posibil să le folosesc doar dacă e musai necesar. Dar nu las nimic deschis dacă nu folosesc. Asta e valabil pentru laptop, televizor, radio, chiar și lumina din diverse camere. Nu bag mașina dacă n-am decât 2-3 haine de spălat, cred că e o risipă de apă și de energie electrică. Nu uit nimic băgat la încărcat peste noapte, cum ar fi telefoanele sau laptopul. În primul rând, consumă degeaba. În al doilea, bateria cedează mult mai repede. Și chiar am nevoie de ele pentru mai mult timp!

Voi cum vă descurcați cu facturile? Singurul ”lux” pe care mi-l permit pe bază de energie electrică este mașina de spălat cu uscător, despre care v-am vorbit săptămâna trecută și care e mai mult decât o necesitate, e ceva genial! Voi cum economisiți?

24 Replies to “Cum economisim energia electrică?

  1. Ma omoara cu zile factura la energie electrica. Fac economii cat pot am cumparat electrocasnice de clasa energetica A+, am schimbat becurile….

  2. Nu fac eforturi prea nări deși ar trebui. Singuriucru pe care l-am făcut a fost sa-mi pun becuri economice in casa. In rest, laptopul sta toată ziua in priza, tel il încarcă de aproape 2 ori pe zi, lumini prin casa ca umbla copilul, tv pe desene, etc

    1. nu e musai sa fie puternica, eu am becuri mai micute, nu te orbesc! e si lumina calda, si rece, adica nu e neaparat ca in spitale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *