Ziua bună, oameni frumoși! Azi o să vă arăt cum am făcut lumânări parfumate la mine acasă, dar și alte câteva produse foarte bune pe care le-am primit de la Elemental. With love, from nature este deviza sub care lucrează ei și pot spune că au avut o inițiativă foarte faină cu categoriile lor de produse. Astfel, nu mai ești forțat să cumperi orice de pe piață, să accepți orice, ci poți realiza chiar tu acasă numeroase produse. Vorbim aici de lumânări, de săpunuri, de produse cosmetice și de îngrijire, absolut tot ce îți vine prin minte. Apreciez enorm că susțin arta handmade și vi-i recomand din plin, echipa este profesionistă!

Comanda mea a conținut câteva lucruri pe care voiam musai să le încerc. Ceara de soia, uleiurile esențiale de biscuiți și cafea, fitilele, pigmentul și borcănelul urmau să se ducă pe lumânări.

Exfolianții din sâmburi de măsline și din coajă de portocale urmau să fie amestecați cu o bază. Apa de mentă va fi folosită și ea, mi-a trăsnit ideea când citeam ce știe să facă. Singurul pe care nu l-am folosit încă e acidul salicilic BHA, pe care nu am apucat să îl încorporez în nimic. Dar să le luăm pe rând!

Cum să faci lumânări parfumate acasă?

Ai nevoie de ceară (de soia de preferat, eu am avut 200g), fitile, uleiuri esențiale cu aromele dorite, borcănele, pigmenți (opțional). Ceara se topește ori la bain-marin ori în cuptorul cu microunde, lăsată câteva minute, apoi se toarnă în recipientele dorite. Ori borcănele, ori pahare, cerul e limita imaginației!

Se adaugă uleiul parfumat dorit, în cantitatea dorită. Se amestecă bine. Eu am făcut asta cu un rest de fitil. Se adaugă și pigmentul, dacă se dorește. Puneți în cantitate mai mare pentru a prinde culoare mai intensă. Se amestecă foarte bine.

Se pun fitilele tăiate la dimensiunile dorite, apoi se așază cumva astfel încât să fie drepte, iar ceara să se întărească așa. Se lasă la întărit cel mult jumătate de oră, se solidifică repede. Cam asta e toată șmecheria, ies niște lumânărele a-ntâia! Puteți varia uleiurile, pigmenții, recipientele, puteți să le puneți funde, să strecurați și ceva forme în interior, puteți face tot ce vă dă prin cap!

Cum să îți faci propriul exfoliant?

Aici a fost și mai simplu, dat fiind faptul că am folosit ca bază în săpun lichid pe care l-am luat în cantitate mai mare. Pur și simplu l-am pus într-un vas, am adăugat exfoliantul dorit – am avut coajă de portocală și sâmburi de măsline. Am adăugat (opțional) puțin ulei esențial, iar amestecul l-am turnat într-un recipient de plastic, să îl țin aproape la baie. Ador acești exfolianți, nu sunt duri, curăță bine pielea și e și mai fain să știi tu ce ai pus în ei!

Apa de mentă – apă de gură!

Poți face apă de gură foarte simplu din apă de mentă sau din ulei esențial. Se amestecă cu apă sau se folosește ca atare.

S-ar putea chiar să îmi placă chestiile handmade până la urmă! Înainte nu avea răbdare să fac nimic, dar adevărul e că atunci când ai ingrediente care te ajută, e foarte simplu. Așa ies din mâinile tale lumânări parfumate făcute acasă, geluri de duș, gomaj, creme sau alte produse. Mi se par idei minunate, care ne pun la treabă imaginația și priceperea. Și aici intervin și cei de la Elemental, care furnizează cea mai bună materie primă! Voi aveți astfel de pasiuni, faceți ceva în casă?

15 Replies to “Cum am făcut lumânări parfumate la mine acasă

  1. Cat de tare ești 😍😍😍‼️‼️ nu am încercat niciodată dar cu siguranță vreau. Mi se pare f frumos sa am lumânări făcute de mine 😍

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *