Tu cum ai grijă de copil în cazul călătoriilor cu mașina?

Călătoriile cu mașina pot fi extrem de neplăcute. Aici vorbim atât despre cei mari, cât și despre cei mici. Am întâlnit persoane care și adulți fiind au rău de mașină sau simt anxietate. Totuși, mașina a devenit o necesitate mai degrabă decât un lux, așa că e cazul să ne orientăm spre soluții. Totuși, da, mașinile sunt periculoase. Și nu atât din cauza celui care o conduce, ci și a altor șoferi. Întotdeauna trebuie să luăm în calcul toate problemele ce pot apărea și să avem grijă să le preîntâmpinăm. Ce facem în cazul în care se întâmplă ceva rău? Păi, sperăm să avem la noi toată trusa de chestiuțe care pot liniști copilul.

1.Ia jucării cu voi!
Nu vorbim aici de leagăne, puzzle-uri sau jucării cu componente mici, ce pot cădea. Vorbim mai ales de plușuri sau chestii compacte, care pot da celui mic o senzație liniștitoare. Trebuie ceva să poată ține în mâini și să nu aibă loc de prea mult spațiu de manevră. Pe alinut.ro puteți găsi o gamă variată de jucării, atât pentru plimbările cu mașina, cât și în afara ei. 2. Optează pentru un scaun auto

E scris în lege și nu ține neapărat de ea! Oricând pot apărea neprevăzuturi, așa cum spuneam și mai devreme. Tocmai de aceea e bine să ținem copilul într-un scaun auto conform, pentru a evita eventualele răniri sau loviri în cazul unei frâne bruște sau a unui eveniment minor. Așa cum nouă, centura ne poate salva viața, la fel se întâmplă și cu aceste scaune. Alege scaune auto copii Britax, care au un grad mare de manevrabilitate, dar și protecție suplimentară.  E foarte important ca cel mic să stea și confortabil, dar să fie și în siguranță.

3. Fii pregătit cu pungi sau pastile pentru răul de mașină!

Se poate întâmpla oricând, indiferent de vârstă. Și voi, ca adulți, puteți păți asta. Și ori lași natura să își urmeze cursul și nevoile să se manifeste, ori ai la îndemână pastile sau diverse remedii pentru așa ceva. Depinde de vârstă, de gradul de tolerare, de mai multe lucruri. E clar că nu vei putea să îndopi un copil mic cu pastile. Dar totodată e posibil să nu aibă efect orice medicament la toate persoanele din mașină cu acea problemă.

4. Fă opriri suficient de dese

Aerul din mașină e destul de închis, fie că ai opțiunea de ventilare a aerului de afară. Se cumulează vapori, așa că e bine să opriți de câte ori puteți pentru o gură de aer proaspăt și câțiva pași pentru dezmorțire. Nu de alta, asta e bună și pentru adulți!

5. Fii sigură că ai la tine apă și mâncare

Întotdeauna e bine să fii prevăzător! Așa că asigură-te că nu pleci fără câteva sandwich-uri și o sticlă cu apă mai mărișoară, în funcție de distanța pe care o aveți de parcurs. Mai bine să rămână decât să ai nevoie!

Un drum cu mașina nu trebuie să fie ușor pentru toată lumea. Tocmai de aceea e bine să fii pregătit pentru orice se ivește și să ai grijă mai ales de copii, întrucât ei pot fi cei mai afectați!

 

5 Replies to “Tu cum ai grijă de copil în cazul călătoriilor cu mașina?

  1. noi avem noroc ca nepoata nu prea are nevoie de jucarii. Daca o tii de vorba, e suficient. Are o imaginatie de speriat. Scaunul auto si proviziile nu le uitam niciodata.

  2. E clar ca trebuie sa te pregatesti din timp pentru orice faci cand ai un copil mic. In cazul unei plecari cu masina noi optam pentru o pastiluta pentru greata cu o ora inaintea plecarii, scaunelul auto neaparat, cel putin o jucarioara, apa si ceva banana, biscuiti, etc, sa fie la indemana.

  3. Foarte util articolul! Eu ma sperii cu nepotul de toate alea si inca nu am mers doar noi doi cu mașina,Dar mai crestem si ttecem noi si oeste asta!

  4. Scaunul auto nelipsit, plus jucării si oprim din cand in cand masina aa si cel mai important e să avem muzica pe placul lor, adorm instant.

  5. Util și interesant articolul,având în vedere că în curând vom începe și noi sa ne deplasăm cu bubulinul,cu mașina,și trebuie să ne pregătim!!Deja am făcut mici călătorii,la care bubulinul a reacționat destul de bine!!Așa că,să avem parte de călătorii plăcute,în siguranță și cu bună dispoziție!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *