Toți suntem tentați să credem că iarna e musai să răcim. Și toată lumea știe că răceala e provocată de frig. Fals! De fapt, frigul, mai exact gerul, ucide toți microbii. Dar ne scade imunitatea, iar trecerile de la cald la frig (cum e cazul ieșitului din casă de la 2-25 grade la 3-4 grade afară) fac posibilă ”alipirea” mai multor virusuri rezistente. Ce-i drept, cu vremea frumoasă de afară, cam slabe șanse să răcim, dar nu vă lăsați păcăliți! La felul cum e seara sau dimineața, cu ceață și multă umezeală, sunt mari șanse să ne trezim cu vreun guturai dacă nu avem grijă de noi.

Până să sărim la tratamentul clasic cu un paracetamol sau o aspirină înainte de culcare, vă rog să vă mai gândiți asupra metodelor de prevenție. Medicamentele sunt făcute să trateze, nu are rost să le luăm aiurea. Să ne gândim, așadar, la metode de prevenire naturale, la ceaiul de mușețel sau de tei cu miere și lămâie, la un sirop de imunitate, sau la produsele apicole, despre care v-am mai vorbit în numeroase dăți și care au devenit metoda noastră preferată de a speria răceala. Este deja final de decembrie și pot spune că nu s-a întâmplat până acum să fim fonfăniți, să ne curgă nasul, să tușim sau să facem febră. Părea de câteva ori că ne-a doborât starea generală proastă, dar nu a fost așa.

De obicei, până acum eram deja la prima tură de antibiotice sau cu sprayul pentru desfundarea nasului după mine, dar anul ăsta pot spune că produsele apicole m-au întărit. Pentru că am încercat atât polenul crud, păstura, dar și tonicul apicultorului. Iar acum ma imunizez cu spor (prin bunăvoința echipei Brander) cu Lăptișorul de matcă pur cu aromă de mango. Apiland a lansat acest produs destinat celor care nu se împacă cu aroma naturală a produselor apicole, mai ales copiilor, și nu a făcut rău deloc alegând fructul de mango ca aromă suplimentară. Produsul conține 99,9% lăptișor de matcă pur, pentru a ne bucura de toate beneficiile sale, iar aroma plăcută de fruct îl face accesibil tuturor.

IMG_20151226_130432Se recomandă pentru creșterea imunității, pentru diminuarea oboselii, a stresului și a colesterolului. Ce-i drept, mie-mi merge foarte bine cu el, nu am răcit, nu mă mai simt la fel de obosită ca în trecut, când nu foloseam niciun fel de produs apicol, m-am ferit de virusuri și de tot felul de infecții, deci pot spune că în cazul meu își face treaba cu brio! Îmi place foarte mult sistemul de dozare cu pompiță, ceea ce-l face ușor de administrat. O pompiță are aproximativ un gram, doza zilnică recomandată de produs. Un flacon de 30g e suficient pentru 4 săptămâni, dar cura recomandată este de minim 6 săptămâni, primăvara și toamna, dar nu există restricții pe perioada întregului an, cu sugestia de a nu depăși doza zilnică.

IMG_20151226_130517Se păstrează la frigider sau se omogenizează cu miere și se păstrează la temperatura camerei. Gustul este foarte ușor de tolerat, iar efectele se văd destul de repede. Nu mai săriți cu tratamente medicamentoase, încercați și produsele naturale pentru a evita răcelile. Nimănui nu-i place să stea în pat, să aibă dureri musculare, dureri de cap, să-i curgă nasul și să tușească, dar cred că nu v-ar place nici să aveți probleme cu stomacul sau altele de genul din cauza exagerării cu diverse substanțe active. Medicamentele se iau doar la recomandarea medicului, nicidecum de capul nostru. Produsele naturale nu au restricții! Sănătate multă și să ne auzim cu bine și în anul care vine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *