Ziua bună, oameni dragi! Iar am luat pauză săptămâna asta de la blog, m-am axat mai mult pe vânzarea de cosmetice, hăinuțe și cărți, dar tot am rămas cu destule și mă gândesc serios ce să fac cu ele. Totuși, am de acum câteva subiecte pe care vreau să le dezvolt, deci o să fiu prezentă mai des. O să încep cu seara de ieri, când am avut casa și inima plină de prieteni dragi. Și pentru că nimic nu se face fără mâncare și ceva dulce, hotărâsem din timp să face paste cu fructe de mare. Nimic complicat, dar bun și dorit de toți (mă rog, aproape toți). Ce nu știau ei era că eu voiam să onorez și o cerere de ceva dulce. Mi-era un pic teamă, dar să știți că laptele prăjit făcut în casă e minunat!

Așadar, haideți să vă zic în câteva cuvinte de ce am avut nevoie pentru paste. Menționez că la noi s-au mâncat 10 porții, deci ajustați în funcție de nevoi și numărul de persoane.

  • 3 pungi tăiței chinezești de la Lidl – 750 g
  • o punga mix oriental (tot de la Lidl), dar merge și ceva chinezesc – 750 g
  • 500 g midii
  • 500 g mix fructe de mare
  • 200 g creveți
  • un borcan de sos dulce-acrișor
  • sos de chilli dulce
  • sos picant
  • sos de soia
  • lapte de cocos

Am pus într-o tigaie bine încinsă, cu puțin ulei de măsline (eu am unul cu chilli și unul cu busuioc), fructele de mare. Le-am lăsat să se perpelească bine, apoi am adăugat legumele congelate. Fiind și cantitate mare, a durat ceva până să se înmoaie. Am adăugat sosurile – gustați în permanență, apoi laptele de cocos, care a făcut compoziția mai cremoasă, mai catifelată. Pur și simplu le-am lăsat să mai fiarbă un pic, am adăugat și apă, puneți totul în funcție de cât de lichid vreți să fie, cât de mult sos, etc.Tăițeii îi puneți în apă clocotită și-i lăsați la fiert câteva minute și asta e tot. Le amestecați și serviți!

Și desertul e destul ușor de făcut, eu am luat rețeta de pe net și am adaptat-o, iar pentru sosul de lapte condensat am folosit rețeta Jamillei, mi s-a părut cea mai ușoară. Nu este un preparat costisitor, și vă ies cantități mari, din care se satură lejer mai multe persoane.

  • 350 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 200 g amidon
  • 500 ml apă fierbinte
  • 2 ouă

Se amestecă zahărul, amidonul și ouăle cu mixerul. Se adaugă laptele, apoi apa, și se continuă operațiunea la viteză mare, pentru a nu rezultat cocoloașe. Compoziția se pune la fiert pentru a se închega. Arată ca o budincă la final. Am turnat într-o tavă, am lăsat la răcit (pe pervazul de la geam, că eram la foc automat), apoi am tăiat cubulețe. Pe acestea le-am dat printr-un amestec făcut din apă, făină și zahăr, și le-am pus la prăjit în baie de ulei. Compoziția în care le dați trebuie să fie destul de grosuță. Le lăsați la prăjit până se rumenesc.

Pentru sosul de lapte condensat aveți nevoie de:

  • 250 g lapte praf
  • 250 ml apă rece
  • 400 g zahăr

Apa și zahărul se pun la fiert, apoi se amestecă foarte bine cu laptele praf. Când se răcește, se va închega foarte bine.

Laptele prăjit se servește cu lapte condensat și vă spun sincer că e o nebunie! Am avut succes aseară!

Toți au fost încântați, am avut o seară frumoasă și ne-am simțit bine. Asta mă bucură și e cel mai important. Timpul petrecut împreună e tot ce contează! Pofta bună să aveți, sper să încercați și să vă placă!

26 Replies to “Meniul chinezesc – ce mai mâncăm azi?

  1. Ador mancarea chinezeasca si daca mai reusesc si sa o prepar in casa e perfect. Din nefericire nu mai pot manca fructe de mare pentru ca am probleme cu stomacul.
    Desertul arata delicios sa incerc si eu sa fac.

  2. sa stii ca eu nu am gatit prea des chinezesc, in afara de legume din alea congelate chinezesti cu pui (tot de la Lidl),. Nu prea suntem fani ai genului astuia, deci nu prea ne tenteaza saptamana asiatica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *