Ziua bună, oameni dragi! Iar am luat pauză săptămâna asta de la blog, m-am axat mai mult pe vânzarea de cosmetice, hăinuțe și cărți, dar tot am rămas cu destule și mă gândesc serios ce să fac cu ele. Totuși, am de acum câteva subiecte pe care vreau să le dezvolt, deci o să fiu prezentă mai des. O să încep cu seara de ieri, când am avut casa și inima plină de prieteni dragi. Și pentru că nimic nu se face fără mâncare și ceva dulce, hotărâsem din timp să face paste cu fructe de mare. Nimic complicat, dar bun și dorit de toți (mă rog, aproape toți). Ce nu știau ei era că eu voiam să onorez și o cerere de ceva dulce. Mi-era un pic teamă, dar să știți că laptele prăjit făcut în casă e minunat!
Așadar, haideți să vă zic în câteva cuvinte de ce am avut nevoie pentru paste. Menționez că la noi s-au mâncat 10 porții, deci ajustați în funcție de nevoi și numărul de persoane.
- 3 pungi tăiței chinezești de la Lidl – 750 g
- o punga mix oriental (tot de la Lidl), dar merge și ceva chinezesc – 750 g
- 500 g midii
- 500 g mix fructe de mare
- 200 g creveți
- un borcan de sos dulce-acrișor
- sos de chilli dulce
- sos picant
- sos de soia
- lapte de cocos
Am pus într-o tigaie bine încinsă, cu puțin ulei de măsline (eu am unul cu chilli și unul cu busuioc), fructele de mare. Le-am lăsat să se perpelească bine, apoi am adăugat legumele congelate. Fiind și cantitate mare, a durat ceva până să se înmoaie. Am adăugat sosurile – gustați în permanență, apoi laptele de cocos, care a făcut compoziția mai cremoasă, mai catifelată. Pur și simplu le-am lăsat să mai fiarbă un pic, am adăugat și apă, puneți totul în funcție de cât de lichid vreți să fie, cât de mult sos, etc.Tăițeii îi puneți în apă clocotită și-i lăsați la fiert câteva minute și asta e tot. Le amestecați și serviți!
Și desertul e destul ușor de făcut, eu am luat rețeta de pe net și am adaptat-o, iar pentru sosul de lapte condensat am folosit rețeta Jamillei, mi s-a părut cea mai ușoară. Nu este un preparat costisitor, și vă ies cantități mari, din care se satură lejer mai multe persoane.
- 350 g zahăr
- 500 ml lapte
- 200 g amidon
- 500 ml apă fierbinte
- 2 ouă
Se amestecă zahărul, amidonul și ouăle cu mixerul. Se adaugă laptele, apoi apa, și se continuă operațiunea la viteză mare, pentru a nu rezultat cocoloașe. Compoziția se pune la fiert pentru a se închega. Arată ca o budincă la final. Am turnat într-o tavă, am lăsat la răcit (pe pervazul de la geam, că eram la foc automat), apoi am tăiat cubulețe. Pe acestea le-am dat printr-un amestec făcut din apă, făină și zahăr, și le-am pus la prăjit în baie de ulei. Compoziția în care le dați trebuie să fie destul de grosuță. Le lăsați la prăjit până se rumenesc.
Pentru sosul de lapte condensat aveți nevoie de:
- 250 g lapte praf
- 250 ml apă rece
- 400 g zahăr
Apa și zahărul se pun la fiert, apoi se amestecă foarte bine cu laptele praf. Când se răcește, se va închega foarte bine.
Laptele prăjit se servește cu lapte condensat și vă spun sincer că e o nebunie! Am avut succes aseară!
N.am mancat niciodata fructe de mare dar reteta ta e delicioasa, cred.
Despre reteta de dulce nu am auzit niciodata, as vrea sa o incerc si eu.
sper sa faci si tu fructe de mare, sa vezi cat de bune sunt!
Ador mancarea chinezeasca si daca mai reusesc si sa o prepar in casa e perfect. Din nefericire nu mai pot manca fructe de mare pentru ca am probleme cu stomacul.
Desertul arata delicios sa incerc si eu sa fac.
eu al peste am probleme, dar fructele de mare nu-mi fac rau. sper sa apuci sa faci desertul!
sa stii ca eu nu am gatit prea des chinezesc, in afara de legume din alea congelate chinezesti cu pui (tot de la Lidl),. Nu prea suntem fani ai genului astuia, deci nu prea ne tenteaza saptamana asiatica.
noi suntem mega-fani, nu ratam nici restaurantul cu specific!
Vreau sa fac si eu reteta asta cu pui si taietei neaparat. Puiul e deja gata.
si cu pui iese de vis!
Foarte interesante retetele. Daca am drum pe la LIDL poate imi cumpar ingedientele si incerc si eu.
urmeaza inghetata prajita, stay tuned 😀
O rețetă tare interesantă, mi-ai dat o idee pentru ce să gătesc la cină.
sunt yummy ambele! sper sa-ti placa cel putin la fel de mult cum ne-au placut noua
Mi-ai făcut poftă cu așa bunătăți.
hai ca nu e greu de facut, fa-ti program in bucatarie 😀
Nu prea mananc eu asa ceva, dar parca acum mi-ai facut pofta. Data viitoare cand vei face sa anunti si pe altii, poate vin sa degust de la tine.
daca asa veniti pe la mine, pai sa stii ca organizez mai des! 😀
Hai mai.. e 1 noaptea si eu salivez aici cu ochii la “bunaciunile” astea. Trebuie sa incerc si eu lapte prajit.
:))) cine te pune la ora asta?
Reteta de paste este usoara, dar cea de desrt chiar daca este gustoara prea multa bataie de cap.
asa pare, dar chiar nu e complicata
Desertul mi se pare foarte interesant si o sa-l incerc. Culmea e ca vad pentru prima data aceasta reteta.
foarte bun e! si usor de facut! sa vezi inghetata prajita 😀
Si eu sunt o mare iubitoare de mancare chinezeasca, dar nu prea apuc sa mai gatesc. Specialitatea mea e un pui gong bao, dar e momentul sa mai diversific meniul.
hopa, uite ca aud idei noi! multumesc!
Iubesc mancarea chinezeasca si ori de cate ori am ocazia o gatesc pentru ca se mananca foarte bine. N-am incercat aceasta reteta a ta si chiar mi-am notat-o
si noua ne place maxim, nu ratam nici restaurantele!