Da, știu, o să spuneți că subiectele de genul sunt tabu și nu prea trebuie să dăm cărțile pe față, că e rușine. Oameni buni, fete frumoase, mame protectoare, părinți iubitori, menstruația nu e o rușine! Nici viața sexuală nu e! Poate dacă ne-am educa copiii și i-am învăța ce înseamnă fiecare din lucrurile care li se întâmplă, nu am mai avea fete însărcinate la 14 ani, nu am mai avea fete care se sperie când văd o pată de sânge pe chilot și cred că au făcut ceva rău! Educația e primul pas. Informația înseamnă putere, înseamnă să te simți bine în propria piele. Și după ce ne educăm cu informațiile de bază, e bine să știm ce alte opțiuni mai avem.

Mamele noastre, bunicile, și generațiile anterioare, toate au avut menstruație. Doar că nu aveau atât de multe opțiuni ca acum. Exista vata, existau cârpele de bumbac, era destul de complicat să fii femeie. Pentru că asta ne leagă – suntem femei! Și cartea Darul Femeii – Trăiește menstruația cu bucurie, de DeAnna L’Am, susține același lucru. Menstruația înseamnă că putem da viață mai departe.

Și totuși… cu ce suntem noi mai presus față de generațiile anterioare de femei?

În ziua de azi, consider că ne informăm mai mult, dar nu suficient. Cu toate astea, avem mai multe opțiuni. Nu mai folosim vată, ca pe vremuri, ci acum avem absorbante și tampoane interne. Dar oare sunt acestea cele mai bune alegeri pentru noi?

Produsele de igienă feminină sunt al 2lea mare poluator în ceea ce privește deșeurile din gropile de gunoi. Să nu mai spunem că au în componență plastic sau alte substanțe chimice care iau contact cu pielea sau corpul nostru pentru câteva zile. Oare ne fac chiar atât de bine? Să nu uităm și partea financiară – dacă iei cele mai ieftine absorbante, e clar că nu au o calitate wow. Iar cele medii sunt totuși destul de costisitoare. Hai, într-o lună nu se vede, dar într-un an? Dar în 40 de ani, cam cât ar fi media perioadei în care o femeie are menstruație? Eu zic că avem ceva de cheltuit!

Sublima Cup – o alternativă prietenoasă cu mediul

Putem alege din variantele reutilizabile, care vor proteja mediul și ne vor scuti de cheltuieli inutile. În ziua de azi, cupa menstruală și absorbantele textile capătă o popularitate din ce în ce mai mare. Cupa menstruală Sublima Cup nu conține niciun fel de substanțe chimice, fiind fabricată din silicon de înaltă calitate, se poate folosi timp de 7-8 ore, în funcție de flux, te ajută să economisești și să contribui la scăderea numărului de astfel de deșeuri.

Cupa vine cu un săculeț de protecție, dar și cu instrucțiuni de folosire. Poate fi ușor complicat să o introduci prima dată, dar toate fetele care au folosit-o spun că e o chestiune de timp până te obișnuiești. Faptul că ești protejată câteva ore bune este foarte bine, iar în acest timp poți să înoți, să mergi la sală, la alergat, nu îți este interzisă nicio activitate. Recomand să o încerci prima dată când ești acasă, pentru a învăța mai bine cum să o pui și pentru a evita accidente neplăcute.

Fii informată și alege să îți iubești corpul! Hai să ne educăm copiii și să ne învățăm fetele că menstruația nu înseamnă ceva neplăcut, ci faptul că devin femei! Hai să ne învățăm copiii că se poate să protejeze mediul prin orice mijloace. Voi ați încercat până acum cupele menstruale sau absorbantele textile? Ce experiențe aveți cu ele?

11 Replies to “Menstruația – corvoadă sau cel mai frumos dar?

  1. Menstruatia e un dar frumos, oricat disconfort as avea de fiecare data (nu zic luna pentru ca nu imi vine chiar lunar), ma bucur ca sunt sanatoasa și ca am putut rămâne însărcinată. 😊
    Cupa nu am folosit niciodată, am citit mult despre ea, dar cred ca trebuie sa rezonezi si psihic cu o asemenea metoda. Ma bucur ci găsit cea mai buna metoda de protecție pentru tine! 😍

  2. Din pacate, iti trebuie o anumita maturitata ca sa intelegi asta. La 15 ani, cand ai dureri de burta despre care nu vorbesti cu nimeni, ca e rusine, si pe caremedicii le trateaza superficial, numai dar nu ti se pare menstruatia.

  3. Menstruatia nu este una dintre cele mai bune perioade.Eu am si dureri abdominale in primele zile ceea ce nu este tocmai placut. Cupa menstruala nu am incercat-o pana acum. Chiar sunt curioasa sa vad cum e

  4. Nu pot decat sa ma bucur pentru generatiile actuale pentru ca au la dispozitie numeroase informatii despre menstruatie. Pe vremea mea ( parca sunt mamaie :))) ) nu erau atat de multe informatii si nici cu mama nu prea eram asa deschisa la asemenea subiecte, doar cu prietenele mele bune.

  5. Înainte să descopăr faptul că prezența menstruației este una dintre cele care ne menține tinere, o detestam. Acum mă rog să am pentru cât mai mult timp. 🙂 Este foarte interesantă această carte, mi-ar plăcea și mie să o parcurg.
    BTW, de unde este luată brățara aceea? Este genul de brățară pe care-l port eu cel mai des, drept pentru care m-ar interesa și pe mine una. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *