Culinar

Mic dejun fără zahăr și papanași (mai) dietetici

Ziua bună, oameni frumoși! V-am arătat acum 2 seri pe Insta papanașii mei delicioși, dar trebuie să vă zic că ei fac parte dintr-o gamă mai largă de dulce sănătos. După cum știți și ați văzut, am primit acum ceva timp coletul de la Sweeteria cu bunătăți fără zahăr. După cum iarăși știți, încerc să mă las de zahăr. Măcar atât. Nu de alta, dar de mâncat nu pot. Totuși, sala nu se pupă cu ciocolata, așa că încerc să mai răresc. Simt nevoia să mai dau jos câteva kilograme, deși pot spune că am scăzut sub 66, în condițiile în care am început anul cu aproape 70. Nu slăbesc brusc, dar vreau să cred că mă va ține. Până una-alta, încerc să iau micul dejun zilnic și să renunț la cina prea târzie.

Nu am mai avut ocazia să vă povestesc despre produsele de la Sweeteria, e prima dată când le încerc. Dar pot să vă spun că au în componența lor îndulcitor natural obținut din Stevia Rebaudiana si Eritritol (obtinut din porumb), cu 0 calorii și 0 indice glicemic! Cum sună asta??? De asemenea, uleiul de palmier a fost înlocuit cu cel de cocos, pentru ca produsele să fie mai sănătoase și mai sustenabile. Fără zahăr, fără ulei din palmier (a cărui prelucrare știm că dăunează mediului)… par dulciurile de vis, nu? Și ca să vă zic o realizare imensă a celor de la Sweeteria, aflați că au căștigat un premiu de excelență pentru design, la Wolda, la jurizarea făcută la Tokyo, dintre 307 participanți din 46 de țări.

Din bunătățile pe care le-am primit, am zis că e mai de cuviință să le grupez în două – produse de mic dejun și ciocolatăăăăă! Da, începem cu micul dejun azi, că ciocolata e desert :)) Dar tot despre un răsfăț culinar vorbim și vă propun și o rețetă super ușoară!

Ce mâncăm sănătos la micul dejun?

O să încep cu sferele din cereale cu cacao, care sunt alternativa de mic dejun cea mai uzuală. Puțin lapte, cereale, și gata! Unde mai pui că sferele nu au zahăr, ci au în componență făină de porumb și neagră de grâu, care furnizează fibre, acid folic, fier, vitaminele A,B,C,D și E.

De cerealele cu lapte mă bucur în general în weekend. Pentru că în timpul săptămânii trebuie să ajung la job, încep de la 8, și mâncatul e ultima mea grijă. Nu mă bateți, iau micul dejun! Dar la muncă. Am un pahar șmecher pentru iaurt, pun musli în căpăcel, și gata masa! Cred că e o idee minunată pentru cine se grăbește și cine lucrează la birou! Și musli-ul de la Sweeteria chiar e mega-fain, are stafide, pudră de scorțisoară și ghimbir, plus cereale crocante, care îți dau o stare de bine!

Idei de gustări

Pentru că la muncă stăm 8 ore și în general mănânc dimineața, când ajung, și pe la 1-2, de preferat ar fi să mai iau și o gustare. Mai ales că mă mai pălește câte o poftă de dulce din când în când de aș devora juma din magazinul din apropiere. Dar tot dulciurile de la Sweeteria îmi vin în ajutor și mă delectez când și când cu napolitane și cu batoane de musli fără zahăr.

Napolitanele cu ameură sunt maxime, au 76% cremă, ți se topesc în gură! Batoanele… nici nu mai zic! Plăcute la gust și sățioase! Cine spune că cerealele sunt fade sau dacă nu au zahăr, nu-s bune, se înșală amarnic!

Bonus – Papanași (mai) dietetici

Nu sunt cei mai dietetici din lume, că eu tot i-am prăjit, dar sunt alternative să mai scapi de una-alta din compoziție! De ce aveți nevoie:

  • 300 g brânză proaspătă cu cât mai puțină apă
  • 4 linguri făină
  • 2 lingurițe îndulcitor lichid
  • esențe – vanilie, lămâie
  • 1 ou
  • smântână
  • dulceață de mure Sweeteria

Se amestecă toate și se modelează papanașii, cu gaură în mijloc. Din compoziția asta am scos cam 5 papanași. Plus bilele de deasupra! I-am prăjit în ulei încins, i-am scos pe șervețele absorbante, apoi i-am pus în farfurie, cu smântână și dulceața de mure! Maxim! Nu sunt extrem de dulci, nici acrișori, sunt exact ce trebuie! Grijă mare să nu puneți prea multă făină, că ies mai puțin pufoși, mai grei, mai denși. Așa au ieșit numa buni. Și nu i-am modelat cu făină, ci cu mâinile goale. Cam așa arată :

Ce ziceți, arată bine? Unde mai pui că dulceața e fiartă în vase speciale din inox și are până în 200 calorii pe suta de grame. Și e tare, tare bună! Mă gândesc serios și la versiunea cu zmeură!

Aș vrea să știu cum încercați voi să aveți un stil de viață sănătos și ce mâncați la micul dejun. Cum ați reușit voi să reduceți sau să eliminați zahărul din alimentație? Pentru voi este o prioritate?

Comments

28 februarie 2019 at 22:44

hai, bre, zisei si eu ca i-ai facut in cuptor de ii lauzi ca sunt dietetici. Nu zic ca nu e un pas inainte de inlocuisi zaharul clasic cu produse Sweeteria, dar ce e prajit nu prea e de dieta 😀 Stiuuu, mai fac si figuri, dupa ce ca eu nu sunt in stare sa fac nici macar ce faci tu, sa merg la sala si sa corectez cat pot din alimentatie, dar.. nu ma putui abtine!



Valeria Chertes
1 martie 2019 at 14:22

Ce pofta mi-ai făcut cu papanașii aia că voi fi nevoită să-i fac.



1 martie 2019 at 18:58

wawww ce papanasi ai construit, arata intr-un mare fel, sa mai faci ca venim in vizita!



2 martie 2019 at 01:11

Vai ca mi-ai facut pofta de papanasi , chiar as manca o portie cu dulceata de mure



2 martie 2019 at 07:21

Pe mine nu m-a convins stilul de viata sănătos asa ca la micul dejun mănânc omletă, salata de pește și senvisuri dar nu am fluctuatii de greutate. Am 150 cm și 44 kg asa ca nu ma plâng. Am incercat zaharul lor cu stevia și nu prea mi-a plăcut.



2 martie 2019 at 12:51

Arată bine produsele acestea și tentant!
Papanașii sunt super, probabil și mai sănătoși dacă erau la cuptor, dar orium sunt preferații mei 🙂
Voi căuta și eu produsele Sweeteria.



2 martie 2019 at 13:07

Ce pofta mi-ai facut de papanasi dietetici, merg de minune cu gemul de mure!



2 martie 2019 at 13:56

Acum va trebui sa fac papanasi! Multumesc 🙂



Georgiana
2 martie 2019 at 15:36

Cate chestii interesante au cei de la Sweeteria❤️ eu inca nu am descoperit cum sa reduc consumul de zahar. Totusi, am zile in care nu mananc ciocolata deloc si altele in care imi fac de cap cu tot felul de dulciuri. Tare mi-as dori sa gasesc un echilibru!



Alexandroaia Elena-Cristina
2 martie 2019 at 16:18

Vaii, deci papanasii aia arata mult prea bine!



2 martie 2019 at 17:44

Încă nu am încercat nici un produs de la ei, dar mi-ai făcut o mare poftă de ceva dulce 😀



2 martie 2019 at 18:47

Ce de bunatati!Cum sunt si sanatoase, mi-ar placea sa le incerc si eu!



2 martie 2019 at 19:09

Nu ma pot lauda ca incerc sa mananc sanatos, mananc de toate, orice am chef si-mi place. Dar din familie, nu am fost obisnuita sa mananc desert decat la ocazii, asa ca eu zahar am pe lista doar 2 lingurite zilnic, adica cca 10 g, cel de la cafeaua de dimineata (ca alta nu exista). Dar chiar si asa, kg la mine sunt multe de tot. Daca renunt TOTAL la grasimi, ceea ce este imposibil si nerecomandat pe perioade lungi din cauza ca se devitaminizeaza organismul (in primul rand incepe sa se usuce pielea foarte mult si se descuameaza, pt ca vitamina A este liposolubila, adica se fixeaza in corp cu ajutorul grasimilor, altfel, o bagi pe gura si iese bine-mersi pe partea cealalta…), slabesc, dar mai apoi se pun la loc kg pierdute…



    GabytzaRock
    4 martie 2019 at 08:41

    asta e aiurea, efectul asta yo-yo il experimentez si eu 🙁 de multe ori am patit asa, sa pierd ceva kg, apoi sa pun dublu la loc



2 martie 2019 at 19:56

Eu dimineața obișnuiesc să mănânc cereale cu fructe uscate sau un iaurt și o banană.
Am mâncat doar napolitate de la Sweeteria și mi-au plăcut mult, eu le cumpăr din DM.



2 martie 2019 at 20:36

Am sa incerc si eu reteta, arata nemaipomenit! Am apă-n gură, serios! 😀



2 martie 2019 at 21:42

Ma stii ca nu sunt cu dulciurile, insa imi plac mult napolitanele si batoanele de la Sweeteria.



2 martie 2019 at 22:51

Arată extraordinar de bine papanașii tai! Pfuai ce pofta mi-ai făcut!



2 martie 2019 at 23:39

Si tu, Brutus, cu papanasii? Tot cu dulceata aia dementiala de mure i-am mancat si eu.



3 martie 2019 at 00:39

Nu am reușit sa-l elimin total. Am început di eu sa mănânc ciocolata de la sweeteria când vreau ceva dulce sau sa înlocuiesc dulcele cu mierea. Este greu pentru ca sunt multe tentații in jur!



3 martie 2019 at 09:03

Hehe, dar ce bunătăți ai tu aici. Dacă tot ai vorbit de micul dejun, hai să-ți zic că și eu încep tot la 8, dar îl mănânc acasă. Ca să am timp mă trezesc pe la 6 🤣 Mai fac și naveta. Eu la muncă nu am timp, beau un ceai pe la 10 și apoi până la prânz… 🙂



3 martie 2019 at 20:45

Dulciurile Sweeteria sunt absolut delicioase. Chiar mi-ai facut pofta de papanasi si cu dulceata de mure..hmm…imi ploua in gura.



3 martie 2019 at 21:54

Iubesc papanasii si parca im idoresc sa incerc si eu reteta ta. Imi plac si mie produsele de la Sweeteria ma rasfat si eu cu ele de ceva timp



Anca
4 martie 2019 at 05:34

Si eu am scazut cantitatea de zahar, ma simt mai bine cu mai putin.



Miron angelica
6 martie 2019 at 17:55

Îmi plac produsele Sweeteria şi chiar am făcut reţeta de papanași au ieșit delicioși. Multumesc pentru rețetă!!!!😘😘😘😘



Iulia Victorita
7 martie 2019 at 23:41

Cat de bine arata toate <3



Marin Theodora
5 aprilie 2019 at 14:53

Si eu am redus consumul de zahar si cu siguranta voi incerca reteta de papanasi



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *