Ziua bună, oameni frumoși! De ceva timp testez câteva produse Nera Plant, ce mi-au atras atenția inițial pentru că vin direct de la mânăstire. Da, ați citit bine, aceste produse sunt fabricate în laboratorul mânăstirii Nera, o oază de liniște și un loc plin de măicuțe harnice și descurcărețe. În 1994 s-au pus bazele acestei mânăstiri, urmând ca în 2009 să acrediteze și Laboratorul de produse naturiste. În acea perioadă făceau doar suplimente alimentare, însă lucrurile s-au dezvoltat, iar astăzi avem și produse alimentare, și cosmetice, acestea din urmă fiind concepute în Laboratorul „Sfinții Tămăduitori”.  Să nu uităm și de picturile, sculpturile și ceramica ce iese din mâinile măicuțelor. Harul divin lucrează prin ele și ies adevărate comori.

Produsele cosmetice sunt certificate organic și sunt vegane. Ce este cel mai important e că materia primă o reprezintă plantele, culese fir cu fir de către măicuțe. Acestea au urmat cursuri de fitoterapie, școli de asistență medicală, farmacie și psihologie, astfel că ceea ce iese din mâna lor e plăcut și folositor. Eu am testat o loțiune pentru ten, pastă de dinți și săpun lichid. Toate trei au la bază plante, ceea ce le sporește eficiența.

Săpun lichid cu lavandă

Vine în variantele de 50, 100 sau 500 ml. Ce m-a impresionat din prima clipă e mirosul. Pur și simplu parfumează mâinile cu lavandă! Și această arome ține foarte mult timp. În plus, face spumă multă, igienizează, curăță și lasă mâinile hidratate. După spălare nu ai acea senzație de piele uscată. Variantele de 50 sau 100 ml vin cu pompiță dozatoare, ceea ce e foarte economic.

Săpunul conține:

– lavandă, recomandată pentru toate tipurile de piele, mai ales cea sensibilă

– ulei de măsline, care hidratează

– ulei de floarea-soarelui, cu vitaminele A și D, calciu și fier

– ulei de cocos, care ajută la hidratare și este agentul spumant

– sare de mare, care are rol de a stimula circulația și de a curăța.

Pasta de dinți naturală cu portocale

Multă lume a început să caute alternative naturale pentru pasta de dinți, deoarece fluorul sau alte componente dăunează. În plus, pasta de dinți naturală nu reprezintă un pericol dacă este înghițită, nu conține fluoruri, conservanți sau spumanți de sinteză. Acest produs Nera Plant este favoritul meu, îl folosesc zilnic pentru a avea o dantură curată și o respirație proaspătă.

Această pastă conține:

– carbonat de calciu, care are rol de curățare, este abraziv, fără a zgâria smalțul dinților

– xylitol, care are rol de îndulcire

– ulei de cocos, cu rol antimicrobian

– ulei esențial de portocale, folosit pentru împrospătarea respirației, cu rol antiseptic și pentru albire

– mentol, cu rol de reîmprospătare e respirației

– vitamina E, cu efect calmant și antiinflamator.

Loțiune pentru ten

Inițial mă gândeam că această loțiune de la Nera Plant este un fel de toner, însă este chiar mai mult de atât. Este un produs ce se folosește diluat în proporție de 1:2 cu apă, deoarece este un macerat de plante în oțet de mere. Oțetul ar putea fi mult prea agresiv pentru piele dacă nu e diluat, așa că respectați modul de utilizare! Are rol de curățare, de închidere a porilor, de a absorbi excesul de sebum și de a ajuta la ameliorarea acneei.

Nu vă speriați dacă din sticluță iese și reziduu, e perfect normal, acest lucru nu înseamnă că produsul nu e bun, ci sunt resturi de plante. Tocmai de aceea, agitați bine înainte de utilizare. Se recomandă tuturor tipurilor de ten și e un produs testat dermatologic. Această loțiune pentru ten conține:

– oțet de mere, sursă de vitamine, minerale și acizi grași, care hrănesc pielea

– gălbenele, cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare

– sânziene, mențin elasticitatea pielii și previn ridurile

– flori de trandafir, hrănesc tenul în profunzime

– flori de tei, ajută la reducerea cearcănelor și la calmarea iritațiilor

– mușețel, cu proprietăți antiinflamatoare și cicatrizante

– nalba-mare, catifelează și reîmprospătează

Măicuțele de la Mânăstirea Nera fac o treabă minunată cu aceste produse! În plus, au pus bazele și unei fundații care ajută bolnavii de cancer, dar nu numai. Așa că profitați de minunile naturii, de produsele naturale, organice și vegane, pentru că în natură stă toată puterea! De aici ne facem bine și de aici ne tragem vigoarea! Voi ați folosit produsele acestea minunate de la Nera Plant?

9 Replies to “Produsele Nera Plant – naturale și certificate organic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *