Ziua bună tuturor! Astăzi revin către voi cu partea a doua a concediului, ultimele 3 zile. Oarecum nedrept titlul, pentru că am ajuns și la Iași, iar acest oraș nu este în Bucovina. Însă ați înțeles voi ce și cum. O să fiu succintă, însă cu câteva detalii pentru a vă face o idee. Zona este frumoasă, însă poate nu am găsit noi ce trebuia. În mare parte, am fost în locurile ”lăudate”, să zic așa. Dar în mare parte ne-a plăcut, nu a fost rău deloc. Bucovina e frumoasă, la fel ca întreaga țară. Iar per ansamblu, experiența e pozitivă!

Ziua 4 – Câmpulung Moldovenesc

Joi dimineață am plecat din Gura Humorului spre Mocănița Huțulca, aflată aproape de Câmpulung Moldovenesc. Dimineață, așa cum v-am zis, am vizitat în Gura Humorului Parcul Hobbiților, Muzeul Obiceiurilor Bucovinene și am ajuns și la Muzeul Oului de la Vama. Nu m-aș fi gândit niciodată că o căsuță atât de mică adăpostește o colecție impresionantă de… ouă! De toate felurile! Mi-a plăcut la nebunie, a fost tare fain! Multe ouă, de toate felurile, aranjate după culori, după țări, după raritate.

După muzeul oului, a fost rândul mocăniței Moldovița. Am avut voie cu Aki, biletul a fost 50 lei de persoană. Traseul durează 3 ore dus-întors și mi s-a părut superb! Călătoria e tare plăcută, domoală, ai parte de peisaje faine, dar și de oameni care te întâmpină la orice pas. La capătul călătoriei există un popas cu mâncare și băutură, unde am mâncat un bulz cinstit și am băut o bere artizanală fără alcool de am zis că nu e adevărat! Liniște, oameni, amintiri. Toate într-o călătorie înapoi în timp.

După această experiență superbă, am plecat spre lacul Iezer din Sadova. Mă așteptam la altceva… Locul e foarte fain, dar nu e nimic acolo. Poate un popas, ceva? Niște hidrobiciclete? Nu ar strica deloc! Am vrut să urcăm și la Panorma Bucovinei, un loc extrem de prezent în ultima perioadă în social media, însă, după cum am aflat, e proprietate privată și trebuie să plătești dacă vrei să urci pe acel deal. Practc, dai 25 lei de persoană ca să faci niște poze. Din pozele pe care le-am văzut, e un leagăn pe acolo, ceva de genul, dar sincer, am zis că nu merită. Așa că am mers mai departe. Și bine am făcut, pentru că după câțiva kilometri am ajuns la un refugiu de unde am făcut niște poze tare faine. Și pe gratis!

Ne-am cazat lângă Câmpulung Moldovenesc, la Casa Viorica și Luis. a fost 170 lei pe noapte, curat, ok, gazda are gemeni și sincer, o felicit că ține locul atât de îngrijit! Ne-a plăcut, dar nu am mai ieșit în oraș. Am avut opțiunea de a da comandă de o pizza și asta am și făcut, privind și meciurile în acea seară. Pizza a fost super bună, apropo, dacă ajungeți în zonă, mergeți la Tempus sau dați comandă. Am luat două pizza, am plătit cam 80 lei, dar am mâncat și a doua zi dimineață din ele. Bogate, delicioase și super ieftine!

Ziua 5 – Vatra Dornei

În următoarea zi am ajuns la Pasul Palma, aceea a fost prima oprire, dis de dimineață. Am văzut monumentul și descoperit tiroliana de acolo. Încă nu deschisese, așa că am mai stat un pic prin zonă. Am găsit și leagăne și am făcut și pozele pe care la Panoramă am fi dat bani. Apoi am avut noroc să deschidă și tiroliana, așa că nu am putut rata ocazia să mă dau și aici. Cursa a fost 60 de lei și e bine organizată, ai un microbuz care te așteaptă la sosire pentru a te duce înapoi de unde ai plecat. Nota 10!

Am plecat încântată pe Transrarău și mi-a fost dat să văd o super șosea. Drumul, deși destul de scurt, e absolut uimitor! Mi-a plăcut la nebunie! Peisajul e vis, chiar merită din plin să ajungeți aici.

Am plecat spre Tinovul mare, cea mai mare rezervație de turbă din România. Nu am știut cum să ajungem de pe drumul principal, așa că am zis să coborâm și să mergem practic la intrarea din pădure. Proastă decizie, drumul e infernal, au loc și lucrări în zonă. Am mai găsit câțiva turiști și câteva persoane care culegeau merișoare sau afine. Rezervația e tare frumoasă și nu durează prea mult să o parcurgeți pe toată. Multă liniște. Probabil dacă ajungi cu mai multă lume, e mai ciudat. Dar așa, fiind singuri, a fost bine.

Am mers în Vatra Dornei să mâncăm, pentru că deja era după-amiază. Orașul e un pic în reparații, se merge destul de greu, dar e bine că se face ceva. Ne-am așezat inițial la o terasă, însă nu venea nimeni să ne ia comanda, astfel că ne-am ridicat și am plecat. Am sunat la Kaban să întrebăm dacă ne este permis accesul cu Aki pe terasă. Am primit un răspuns pozitiv, așa că am decis să intrăm. Prețurile sunt super wow, dar deh, hotel de 5 stele cică. Mi s-au părut un pic exagerate, totuși.

Ce m-a deranjat foarte tare a fost ospătărița, care a fost foarte deranjată de Aki. Ea ne-a comunicat că nu ne poate lua comanda, că îi e frică, deși Aki era de cealaltă parte a mesei și îl țineam, că știu că mulți oameni pot fi speriați de el. După câteva minute de circ, hai să ne ia și comanda. Am cerut burger vegan și bere artizanală fără alcool, mi s-a zic ă e posibil să nu fie niciuna din ele disponibile. Zic hai că e chiar culmea. Am așteptat și măcar burgerul era disponibil. Totuși, la 50 lei, mi s-a părut chiar mult. Și după ce l-am mâncat încă îmi era foame. Eu înțeleg că nu te uiți la bani în concediu, dar na. Oi fi eu exagerată.

Până la urmă, totul s-a terminat cu bine și am plecat spre cazare. Oricum, locul mi-a lăsat un gust amar din pricina doamnei extrem de deranjate de Aki. Mai simplu era să vină altcineva să ne servească fără să facă atâtea figuri sau să nu ne permită accesul. Și evitam orice chestie… Dar na!

Cazarea a fost la Casa Lena în Dorna Cândrenilor. Am plătit 177 lei pe noapte și mi s-a părut un loc tare frumos. Camera mare, spațioasă, gazda extrem de prietenoasă și o curte maaare de tot! Nu l-am lăsat pe Aki liber, nefiind împrejmuită, însă a fost bine. Dimineață am avut o priveliște de vis pe balcon. Ne-a plăcut tare mult! Aici chiar aș reveni cu drag.

Ziua 6 – Iași

Sâmbătă am pornit spre orașul nostru d suflet, Iași. De la Vatra Dornei e ceva de mers, însă drumul a fost ok. Am ajuns exact în mijlocul unui eveniment de jocuri digitale, iar cu o seară înainte fusese concert Armin van Buuren. Na, ce să zic, l-am ratat pe acesta! Ne-am cazat la Casa Boierească, tot undeva în afara orașului, am plătit 173 lei pe noapte, însă aici am avut aer condiționat. Asta a fost tare bine, întrucât începuse iar căldura sufocantă! Partea proastă e că plasele de țânțari erau rupte, astfel că noaptea am avut probleme mari.

Am mers ca de obicei prin centru, ne-am plimbat mult și am mâncat la Atelierul de bere. Am mai fost aici și ne-a plăcut tare mult! Mr a luat crispy de pui, eu am luat fructe de mare pane. Bunătate, ca de obicei. Bere la halbă de 1 litru pentru el, apă minerală pentru mine, și a trecut și seara noastră. Plus o cafea de la Noir. Nu ratez momentul niciodată când ajung aici!

Duminică am pornit spre casă, drumul a fost liber, așa că am ajuns relativ devreme. Mai bine, că deja era căldură de 30 de grade. Septembrie a venit tot cu temperaturi mari. Cam acesta a fost concediul nostru. Nu am avut parte de peripeții prea mari, am dat peste oameni de toate felurile, și buni, și mai puțin buni. Locurile au fost tare frumoase, în unele din ele e păcat că nu se fac mai multe investiții. Voi unde vă petreceți concediile? Ce locuri frumoase din țară îmi mai recomandați să văd?

5 Replies to “O săptămână în Bucovina – ce poți vedea (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *