Deși am fost plecată o săptămână, să știți că timpul meu a fost organizat de așa natură ca în acest concediu să apuc să și citesc ultimele apariții. Astfel că atunci când am primit noutățile de la Crime Scene Press, am fost extrem de încântată! Nu de alta. dar titlurile lor sunt fascinante, iar poveștile te captivează. Am fost curioasă prima dată de debutul seriei Crimele din Österlen, și anume volumul O casă mortală. O copertă simpatică, ce prevestea parcă ceva rău. Totodată, o carte destul de subțire, ca să nu te plictisești de prea multe detalii. Cosy crime? Frumos spus și destul de adevărat! O carte polițistă plăcută, ceva în genul Clubul crimelor de joi. Împletește misterul cu amuzamentul, așa că te prinde destul de repede.

Jessie Anderson este o agentă imobiliară de succes ce a pariat pe un proiect foarte ambițios într-o zonă idilică a Suediei. Deși își câștigă antipatia tuturor locuitorilor din zonă, unii din ei fiind mai vehemenți decât alții, se pare că ea își continuă planul. Nu se dă bătută, iar atunci când achiziționează o sculptură a unui artist local, știe că va da lovitura pe piață. Însă achiziția sa îi va aduce moartea. Ea este găsită moartă exact în cârligul care ar fi ajutat-o să câștige cumpărători.

Peter Vinston este inspector de poliție din Stockholm și ajunge în Österlen pentru petrecerea de ziua fiicei sale. Fiind totodată un concediu medical, încearcă să se țină departe de orice anchete. Însă atunci când i se cere ajutorul, iar fiica sa, Amanda, prezintă interes față de meseria sa, nu ezită să se implice. Deoarece în zonă nu au loc evenimente neplăcute sau violente, polițista Tove Esping nu are multă experiență în astfel de anchete. Așa că Peter este mai mult decât încântat să conducă ostilitățile.

O casă mortală este o carte ce îmbină ancheta cu umorul. Perechea Peter-Tove este mai mult decât neobișnuită, dar cei doi se completează reciproc. Cine este interesat să împiedice ancheta? La prima vedere, toți par suspecți. La prima vedere, pare un accident. Dar care e, de fapt, adevărul? Pare destul de complicat, iar toți cei care apar pe parcurs au ceva de ascuns. O casă mortală este o lectură ușoară și amunzantă, perfectă pentru orice zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *