Azi am avut o zi plină! Sunt în toi cu mutatul, trebuie să fac curat în noua locuință, să las curat în vechea, să fie totul în regulă și să-mi mai văd și de viața mea! Noroc că sunt în concediu, altfel nu îmi dau seama cum le făceam pe toate! Și totuși, de la o vreme nu mă mai plâng de oboseală așa cum o făceam înainte. De la o vreme, lucrurile merg mult mai bine, iar organismul meu a primit un ajutor important. Mulțumită echipelor de la Brander și Apiland, am avut ocazia să testez deja două minuni ale stupului, polenul crud poliflor și păstura. Până acum, după cum vă mai spuneam, nu mă omoram cu produsele apicole. Însă acum am văzut ce beneficii au și cum acționează asupra corpului meu.

IMG_20150807_181248Eu am primit un borcănel de 100 g, suficient pentru o cură de o lună de zile. Dar să vedem ce este păstura, de fapt. Albinuțele muncesc cu spor în stup și adaugă diverse substanțe polenului, rezultând printr-un proces de fermentare ceea ce noi numim ”păstură”. Ea mai poartă numele de ”pâinea albinelor” și constituie hrana albinelor, în special a larvelor. Are nevoie de 3 luni pentru a fermenta și a se transforma în cel mai valoros, dar și cel mai puțin cunoscut produs al stupului.

Păstura este recomandată pentru afecțiuni hepatice, pentru tubul digestiv, dar are efecte și în reducerea colesterolului și detoxifică organismul. Eu am avut ceva probleme cu stomacul, dar și cu asimilarea substanțelor nutritive, așa că o cură chiar nu îmi strică, ba cred că mă va pune pe picioare. Păstura se prezintă sub formă de granule și chiar n-am avut probleme cu gustul ei. Ba din contră. Nu are gustul pregnant de miere precum polenul, dar are un gust plăcut, acrișor.

IMG_20150807_181233După cum spun cei de la Apiland, ”Păstura are astfel însușiri mai valoroase decât polenul, datorită conținutului ridicat de zaharuri simple, vitamine (A, B, C, E și K), acid lactic, enzime și minerale (sodiu, potasiu, fosfor, zinc, magneziu, calciu, fier, seleniu), fiind utilă în prevenirea și tratarea anemiilor.” Energizează și dă o stare de bine, ceea ce nu poate decât să ne ajute. Se recomandă consumul a 3g/zi, adică aproximativ o linguriță, doza putând fi mărită progresiv. Pentru o asimilare mai bună, se recomandă să fie ținută sub limbă.

Mă bucur că am descoperit acest produs minunat, în fiecare lună mai aflu câte ceva despre sporul albinelor și cât de mult bine pot face omului! Păstura o găsiți pe site-ul Apiland, împreună cu alte produse apicole benefice. Zi faină să aveți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *