Ziua bună tuturor! Acum puțin timp am primit câteva cărți din partea celor de la Editura Niculescu cu ocazia celor 30 de ani de activitate. 3 din bestseller-urile lor și-au făcut loc în biblioteca mea și le-am devorat cu prima ocazie. Vă mai aduceți și voi aminte, probabil, că acum 30 de ani am făcut cunoștință cu prietenii noștri de la Niculescu prin prisma manualelor școlare, însă acum au în portofoliul lor toate genurile literare, ficționale sau non-ficționale. Pe lângă romanele de diferite tipuri, găsim cărți pentru copii sau dezvoltare personală. Dacă pe partea de non-ficțiune nu sunt cea mai mare fană, când vine vorba de thrillere sau romane nordic noir, știți că mă pierd. Iar atunci când am văzut că în colet este și cartea Acolo unde sângele îngheață , m-am zburlit și abia am așteptat să o citesc!

Erik și familia sa se află în vacanță în pădurea norvegiană. După multe rugăminți din partea fiicei sale, Sofia, se încumetă să facă o excursie prin ghețari. Parte pentru că Sofia își dorește să demonstreze că este mare, parte pentru ca Erik să scape de demonii care îl bântuie după moartea celeilale fiice a sa. Așa că cei doi pornesc într-o excursie prin pădurea înghețată, fără să știe în ce se bagă. În formă fizică excelentă și schiori foarte buni, ei se recunosc învinși în fața frigului năpraznic și cer ajutorul unor cunoștințe. Însă în casa acestora, lucrurile iau o turnură ciudată. Gazdele sunt activiști de mediu și apărători ai intereselor populației locale, astfel că ei calcă pe coadă mai mulți investitori din zonă.

Om contra om, om contra natură

Erik și Sofia se trezesc în postura în care trebuie să fugă și să lupte pentru viața lor. Acolo unde sângele îngheață este mai mult decât un thriller, este lupta pentru supraviețuire. Este vânătoarea a căror pradă sunt ei. Este lupta lor contra naturii dezlănțuite. Cartea este fascinantă, iar acțiunea este extrem de alertă. Pur și simplu simți că nu se mai termină! Și îți e teamă și ție, te simți urmărit. Nu ai senzația aceea de liniște ca atunci când ai citi orice carte. Aici te pui în locul lui Erik și al Sofiei și fugi o dată cu ei. Sentimentul este aparte. Te rogi până la final să se salveze. Treci prin toate stările – de disperare, de speranță, de dor sau de vinovăție. Și nu ști dacă vei mai fi viu peste câteva ore. Nu ști dacă te va ucide celălalt sau vei îngheța de frig.

Acolo unde sângele îngheață este un roman nordic foarte bun. Nu cu anchete, nu cu polițiști. Ci om contra om. Natură contra om. Oare cine va învinge? Cât de departe ești dispus să mergi ca părinte? Cât de mult îți poți proteja copilul?

2 Replies to “Recenzie – Acolo unde sângele îngheață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *