Am ajuns și la final de săptămână, trezirea de azi a fost destul de dureroasă și grea, dar mă consolează faptul că vine weekendul și o să mă odihnesc cât pot. Azi vreau să vă zic două-trei cuvinte despre ultima carte primită de la Editura Integral, ”Confesiunile unui bucătar pervers”, tot a lui Dan-Silviu Boerescu. Tipul a lucrat la Playboy România, apoi la Tabu, și a fondat site-ul Bucătărescu.ro. Deci are ceva experiență pe partea de publicații.

Confesiunile unui bucatar-230x350Această carte este o culegere de interviuri, câteva rețete presărate pe ici-colo, meniuri de la restaurantul autorului și recomandări de vinuri. Ești atenționat de la bun început că există plasări de produse, deci reclame sunt la fiecare pagină. Nu zic, m-au încântat anumite rețete. Deși ceva mai sofisticate, tipuri de brânză sau cărnuri care nici nu știam că există, unele din ele îți dau idei de impresionat musafirii.

Interviurile au fost și n-au fost pe placul meu. De la Nicoleta Luciu la Gina Pistol sau la Dana Săvuică împreună cu fiica ei și la Radu-Anton Roman, subiectele sunt așa și așa, diverse, autorul povestește în multe faze cam cum a convins el fetele să pozeze pentru Playboy, rar când prinzi propoziții despre planuri de viitor sau muncă propriu-zisă (asta am găsit la Andreea Marin, ea este implicată într-o mulțime de proiecte și cauze umanitare).

Mi-a plăcut intervenția soției sale de pe final, adevărul e că vorbești despre persoana de lângă tine, dar restul lumii nu o cunoaște, așa că a fost binevenită. Am citit destul de greu cartea asta, este destul de consistentă și nu e chiar genul cu care sunt obișnuită. Orice roman are ales de mine are o acțiune, personaje, aici nu e nimic din asta, sunt fragmente, deci dacă ceva te prinde, te aștepți să se termine brusc. Oricum, am mai aflat câte una alta și-s încântată de rețete (revin la bucătărie!). Cartea o găsiți la Editura Integral, mai ales pentru cine e pasionat de bârfe, vedete, care ce-a mai făcut, e un fel de tabloid în versiune mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *