Nu mă pasionează în mod deosebit cărțile care nu țin de beletristică. Dar această carte chiar are ceva util în ea, se aplică pe planurile pe care noi evoluăm (sau încercăm) și de aceea am constatat că ar fi util să vă împărtășesc și vouă anumite informații aflate de aici. Surpriza mi-a fost făcută de echipa de la Seo Monitor și a fost primită cu mare uimire după Crăciun, dar pot spune că am început anul bine, cu ceva cunoștințe foarte utile în plus! Mulțumesc încă o dată!
Aproape toată lumea încearcă să vândă ceva. Fie că e vorba de un produs, de o afacere sau de propriul blog, toți vrem să fim vizibili, vrem ca lumea să știe de noi, să ne aprecieze și să ne ”frecventeze”. Degeaba ai deschis o afacere dacă nu o promovezi. Degeaba ai un blog dacă nu știi de el decât tu și 2-3 prieteni. Așa că este foarte important să ai o strategie de dezvoltare. Despre asta e vorba în această carte: cele șase principii care fac ca ”produsul” tău să fie contagios, adică lumea să-l dorească.
Acestea sunt: moneda socială (trebuie ca lumea să se simtă specială prin utilizarea acelui ”produs”, să aibă un statut deosebit și să fie nerăbdătoare să împărtășească și cu ceilalți. Conferă o anumită valoare celui ce-l folosește), declanșatorii (sunt stimuli folosiți pentru a ține minte ”produsul” nostru, legături pe care le creăm cu alte lucruri, amintindu-le tuturor de blogul sau de afacerea noastră printr-o simplă denumire, printr-un brand sau pur și simplu printr-o locație), emoția (lumea reacționează mult mai bine la furie sau la uimire, la amuzament, dar nu e impresionată de ceva ce-i dă un sentiment de liniște sau de tristețe), vizibilitatea publică (trebuie ca lumea să ne vadă, deci da, share-urile pe Facebook pot fi utile în acest caz), valoarea practică (trebuie ca ”produsul” nostru să fie util, să ajute oamenii să facă ceva cu el, să economisească, să fie de neînlocuit), poveștile (trebuie să inserăm ”produsul” nostru în diverse contexte – pot lega blogul de un anume brand de cosmetice, dar și de o anumită rețetă, de exemplu).
Publicitatea este foarte importantă, dar ”produsele” care se ghidează după aceste principii au mari șanse de reușită. Trebuie ca lumea să vorbească despre ce faci tu, să transmită și altora creația ta, de aceea calitatea cred că e cea mai importantă caracteristică pe care trebuie să o posede. Cartea aceasta mi-a mai pus la punct cunoștințele despre promovare, cred că toți ar trebui să știm cum se face publicitatea corect și cum atragem atenția fără a fi enervanți. Big like acestei cărți și chiar aș vrea să mai citesc lucruri de genul!
interesanta carte! Nici eu nu prea citesc altceva, dar cred ca aceasta carte ofera multe invataturi!
sa stii! te mai scoate din sfera ”politist, vampiri, etc” 😀