N-am rezistat tentației de a mai povesti despre încă o carte citită, pentru că n-am mai făcut treaba asta de ceva timp. Am găsit și eu ”Grey”, vestita a patra parte a trilogiei :)) și am fost curioasă dacă e ceva diferit față de primele 3 volume. N-aveam cum s-o ratez. Cum probabil n-o să ratez nici a treia parte din ”Fluturi”, că nah, curiozitatea e mare, urmând să aleg singură ce e bun și ce e rău.

grey-e-l-james-664x1024

După cum probabil bine știți, cartea este scrisă din perspectiva lui Christian de data asta. În afară de faptul că se schimbă naratorul…mari diferențe nu-s. Ba din contră. Explicați-mi și mie, vă rog, de trebuiau scrise aceleași lucruri încă o dată, că nu pricep. Înțelegeam să fie o continuare. Dar același lucru spus altfel? O reinterpretare, cum ar fi? De ce? Cu ce scop?

Dacă ați citit trilogia, știți că Anastasia Steele merge să-i ia un interviu vestitului domn Christian Grey, ea o împiedicată, el mare dominator, apare legea atracției între ei și așa ajunge fata să afle că BDSM-ul nu e ficțiune. În același timp, frumosul, bogatul, distinsul domn Grey parcă ar fi tentat să renunțe la bătaia cu cureaua pentru a descoperi ce e dragostea. Clișeu? Cam da. dacă n-ați știut lucrurile astea, le aflați acum.

Ce mi-a plăcut: Că e o carte ușoară, care se citește repede și te captivează în unele locuri, este o poveste drăguță, iar treaba asta cu dominatorul e nouă. Cam atât.

Ce numi-a plăcut: Mi-o zugrăvește pe Anastasia mult prea fain, iar eu după ce am văzut filmul, mi s-a dus toată atracția față de ea. Deci nu, au dat-o-n bară cu alegerea făcută. Și e prea ridicată în slăvi. Apoi, am citit aceleași lucruri ca-n prim carte. Care e rostul… ask yourself. Apoi, pe de altă parte… clișeu. Asta e. Sunt fane ale acestui gen, sunt persoane care nu-l agreează. Next: toată treaba cu sexul e descrisă prea SF. Deci fiecare mângâiere pe degetul mic de la picior te duce la orgasm. Really? În fine…

Nu îmi pare rău c-am citit această carte, dar mă așteptam un pic la altceva… Nu înțeleg de ce trebuia să fie lucrul pe care-l știam deja. Anyway, una peste alta, pură ficțiune, trebuie să fim conștienți de asta și să separăm realitatea de fantezii. Voi sunteți fani ai lui Grey?

2 Replies to “Recenzie – Grey (E.L. James)

  1. “Deci fiecare mângâiere pe degetul mic de la picior te duce la orgasm. Really?” LOL. Hai ca ai reusit sa imi inseninezi ziua 🙂 Am vazut 20 min din film, din pura curiozitatea tampeasca, am regretat. De carti nici nu vreau sa aud, am in lista chestii ce ma intereseaza mai mult. Atat filmul si cartile sunt niste chestii complet puerile fara nicio profuzime reala.

    1. :)) serios, exprimarea se potiveste. e ca si cum o face cu mintea… prea sf. nu imi pare rau ca am citit cartile, bine ca s-au citit repede. oricum, cum am zis – trebuie sa stii sa distingi intre bine si rau, intre ce e ok si ce nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *