Prima carte scrisă de Louise Penny am citit-o acum doi ani și de atunci am tot căutat titlurile traduse la noi. Mi se pare că are un stil de a scrie genial, pur și simplu te trece prin multe stări și emoții. Inițial am citit Stare de teroare, iar acest thriller politic mi-a deschis apetitul. A urmat seria inspectorului Gamache, din care face parte și titlul de azi, Împărăția orbilor. Cărțile le-am cam citit aleatoriu, așa cum le-am prins, prima citită a fost de fapt ultima apărută. Dar am înțeles povestea, am cunoscut personajele, deci nu a fost greu. A rămas doar să mă bucur de fiecare caz. Chiar dacă știam deja ce urmează, poate. Dar Louise Penny rămâne una din autoarele mele preferate, chiar are niște cărți foarte bune!

Armand Gamache, celebrul inspector de poliție, are probleme la secție. Este acuzat de anumite lucruri, suspendat din funcție, iar postul său îi este oferit ginerelui său. Între timp, în viața privată, află că este numit executorul testamentar de către o persoană necunoscută lui. Nu mică îi este mirarea atunci când, alături de el, își face apariția una din vecinele sale din Three Pines, dar și un tânăr foarte ciudat. Toți au fost numiți executori, dar nimeni nu pare a ști de ce.

Testamentul ar fi una, însă la mijloc este o poveste ce datează de mai bine de o sută de ani, o veche dispută între două familii germane, care și-au disputat o avere considerabilă. După atâta timp, nu se știe cui îi revine averea. Și mai ales, dacă a mai rămas ceva din ea. Însă ea este lăsată moștenire. Între timp, un cadavru anunță o nouă enigmă. Împărăția orbilor are un plan principal, însă regăsim și alte probleme secundare. Toate se leagă în mod ciudat.

Cartea o găsiți pe Libris, alături de celelalte titluri ale autoarei canadiene Louise Penny.Seria Armand Gamache este pur și simplu minunată, pe lângă anchetele propriu-zise mai e și viața de familie, dragostea, loialitatea și prietenia. Sunt lucruri minunate dezvoltate în paginile fiecărei cărți. Astfel, din fiecare este câte ceva de învățat. Pasionații de romane polițiste le vor aprecia, dar nu numai! Voi ați citit vreun titlu de-al autoarei?

3 Replies to “Recenzie – Împărăția orbilor (Louise Penny)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *