Dacă tot suntem în luna octombrie și ne apropiem de Halloween, am lăsat special recenzia asta pentru perioada în sine. Deși mai trebuia să aștept, întrucât mai e ceva până la această sărbătoare păgână. O să spuneți că e ceva ce nu ar trebui să sărbătorim nicidecum, e luată de la americani și etc. Da, o fi adevărat, însă Halloweenul pentru mine înseamnă dovleac, decorațiuni cu scheleți sau cranii, filme și cărți horror. Deși Poarta iadului nu poate fi încadrată în literatura horror, fiind destul de soft, tematica ei este numai bună pentru sezon.

Tessa și Marysia sunt două surori rămase fără părinți, aflate în grija a trei mătuși. Nimic foarte neobișnuit până aici, doar că cele două au puteri nebănuite, fiind vrăjitoare. Viața lor se schimbă, întrucât trebuie să găsească Piatra vieții și cea a morții pentru a evita o catastrofă. Intrăm într-o lume în care clanurile de vrăjitori sunt întinse în toată lumea, dar nu toți sunt buni. Fie că vorbim totuși de magia albă sau neagră, vrăjitoarele nu se pot arăta în lume pur și simplu. Însă cele două surori sunt alese să găsească această comoară doar pentru a o distruge. Deși piatra vieții poate aduce morții înapoi, acest lucru implică riscuri.

Cât ai fi dispus să riști pentru a-ți întoarce părinții înapoi din morți?

Marysia nu se conformează cu cele spuse de mătușile ei. Chiar dacă pare de acord să găsească cele două pietre pentru a le distruge, dorința de a-și vedea părinții e mai mare. Însă ce te faci dacă o dată cu ai tăi ies toate creaturile de pe lumea cealaltă, indiferent că sunt bune sau rele? Și mai ales, cum le bagi înapoi?

Mi-a plăcut cartea Olgăi Menai, dat fiind faptul că nu stă prea mult pe gânduri, iar acțiunea e continuă. Îmi place că nu sunt timpi morți. Totodată, îmi place ca stilul e simplu și concis, ideea e foarte interesantă, deși aș fi vrut și o continuare. Poate Olga ne pregătește ceva? Sper!

Poarta iadului este o carte fantasy reușită, simplă, dar alertă. Olga chiar are deschidere și idei bune în ceea ce privește cărțile sale, deși singura chestie pe care i-aș sugera-o ar fi să mai lucreze un pic la limbaj. Deși asta nu e relevant absolut deloc pentru talentul ei literar. Aștept cu interes și următoarele cărți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *