Povestea dermatocosmeticelor PellAmar începe încă din anii 1970, când doctorul Ștefan Ionescu-Călinești a brevetat produsele terapeutice cu nămol sapropelic. Descoperind nămolul minune din lacul Balta Albă, el a vrut de fapt să își ajute soția, care suferea de o boală de piele. Mai multe despre aceste produse le-am aflat încă de anul trecut, de la prima ediție Danube Bloggers Meet, însă PellAmar ne-a fost alături și la a doua ediție. Am primit de la ei prețiosul gel de duș cu cătină, pasta de dinți cu anason și crema pentru călcâie și coate. Pe primele două deja le cunoșteam, ultima a fost o noutate și pentru mine.

Despre produsele lor am mai vorbit aici și aici, însă o să revin cu câteva cuvinte despre gelul de duș și pasta de dinți. Gelul de duș are în componența sa, pe lângă extractul de nămol, și ulei de cătină. Acesta ajută la vitaminizarea pielii și la hidratarea ei. Curăță blând, face spumă bogată și nu lasă senzația de piele care strânge. De asemenea, are un miros curat, subtil, ceea ce mi-a plăcut din prima.

Pasta de dinți cu anason e una din favoritele mele din toate timpurile. Nu conține fluor, parabeni, pigmenți sau arome artificiale. Are un gust dulceag față de cel fresh, de mentă. E o aromă plăcută, mie îmi place la nebunie. Dinții sunt curați și ai o aromă faină în toată gura. Dacă ”asortezi” și cu apa lor de gură, e perfect!

Cremă intensivă pentru călcâie și coate

Această cremă o folosesc cel mai mult pentru călcâie, care au fost extrem de solicitate pe timpul verii, cu sandale și papuci. În sezonul rece avem timp să reparăm ce am stricat, așa că aplic această cremă în fiecare seară pe tălpi și călcâie, apoi mă încalț cu șosete. Pielea a devenit mai fină și mai ok, dat fiind faptul că are ingrediente foarte utile, precum uree, ulei de morcov, alantoină, extract de nămol și vitamina E.

Recomand produsele PellAmar, întrucât nămolul sapropelic folosit în ele este brevetat de peste 50 de ani. Acest ingredient minune de la Balta Albă ajută la numeroase cazuri de iritații sau alergii, astfel că toată lumea poate folosi aceste dermacosmetice. Voi le-ați încercat? Care e produsul vostru preferat?

9 Replies to “Nămolul sapropelic – minunea de la Balta Albă

  1. Stiu de mult timp de produsele PellAmar doar ca nu le-am incercat pentru ca am avut mereu altele la indemana, dar sunt foarte curioasa in privinta lor. Vreau sa-mi iau pasta de dinti cu anason.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *