Nu am mai scris de nicio carte de ceva timp, deși să știți că eu am activitate! Săptămâna trecută v-am arătat că am primit patru cărți și deja 3 din ele-s gata. Singura problemă ar fi că habar n-am pe unde e a patra, am umblat cu ea, știu că după ce ne-am mutat am zărit-o, dar nu mai știu unde am pus-o. Oi găsi-o eu… Azi vă vorbesc de o carte de la Libris, și anume Ucigașul dragonului. Este al doilea volum din seria Evert Bäckström, inspectorul ursuz și ciudat pe care l-am cunoscut în Cazul Linda.

ucigasul-dragonului

Cazul Linda mi s-a părut un pic ciudat, iar personalitatea inspectorului nu s-a conturat atât de bine pe cât o face aici. Leif G.W. Persson crează un personaj pe cât de antipatic, pe atât de îndrăgit. Când începi să citești, nesimțirea inspectorului Bäckström te izbește, îți vine să-l scoți din paginile cărții și să-l bați. Nici nu-ți dai seama de unde vine personalitatea sa groaznică și arogantă. Însă pe parcurs e imposibil să nu-l îndrăgești. Pentru că te atrage inexplicabil, deși are doar defecte. Eu nu i-am găsit nicio calitate până acum, doar un șarm inexplicabil.

Bineînțeles, fiind vorba tot de o carte polițistă, misterul e la el acasă. Un bărbat cunoscut ca fiind alcoolic este găsit mort. În același timp, băiatul cu ziarele, un imigrant, dispare. Lumea bănuiește că e o legătură între cele două evenimente, dar inspectorul Bäckström reușește să dea de capătul poveștii printr-un noroc magistral, având grijă totuși să calce pe toată lumea pe nervi.

Hai să zicem, misterul în sine este rezolvabil, dar altul ca el… nu știu dacă a mai fost creat vreodată. El e sarea și piperul, reușește să descopere ucigașul nu prin gândire logică și transpirație, ci printr-un noroc chior și mulți nervi. Se poartă urât cu toată lumea, devine antipatic tuturor, dar există totuși personaje care-l îndrăgesc. Cartea o găsiți pe Libris, se văd influențele autorilor nordici, eu zic că n-are cum să nu vă placă.

Ce părere aveți? Merită? Ucigașul dragonului e pe gustul meu, dar nu e musai să fie și pe gustul vostru. Totuși, dacă vă plac cărțile polițiste sau autorii nordici, recomand această carte!

4 Replies to “Recenzie – Ucigașul dragonului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *