Îmi plac la nebunie thrillerele și de fiecare dată când ajung să pun mâna pe unul bun, nu reușesc să îi dau drumul decât atunci când îl termin. Cam așa s-a întâmplat cu Un puzzle macabru, o carte pe care o vânam de ceva timp. Mi s-a părut extrem de interesantă și intensă, așa că la evenimentul Danube Bloggers Meet #3 am și primit-o și nu mică mi-a fost bucuria. Cei de la editura Niculescu ne-au fost alături necondiționat, ei fiind parteneri din partea noastră, a organizatoarelor. Le mulțumesc pe această cale și mulțumesc Diana că ai făcut posibil tot! Știam că fetele sunt amatoare de lectură, așa că fiecare și-a ales ce a vrut sau ce a avut nevoie. În caz că nu știați, cei de la Niculescu au, pe lângă ficțiune, și multă non-ficțiune, mai ales materiale pentru școală, care le pot fi de ajutor celor mici.

Peter Oliver, ucigașul în serie ce a bântuit Londra, este în închisoare. Dar detectivul-inspector Henley are de-a face cu mai multe cadavre ce apar în diferite zone ale orașului. Unde mai pui că acestea sunt dezmembrate și au pe ele semnul specific lui Oliver. Cum este posibil acest lucru, atâta timp cât el e la închisoare? Să fie oare un imitator? Dar cine știe detalii ce nu au fost date publicității?

Henley are misiunea de a opri aceste crime extrem de sadice, dar totodată de a-l opri din nou și pe Oliver, care evadează atunci când află că cineva îl copiază. Cartea este senzație! Un puzzle macabru este mult mai mult decât mă așteptam! După cum spun și recenziile, Hannibal Lecter e mic copil pe lângă acești noi criminali în serie. Știu cum să se joace cu mintea noastră. Am fost extrem de intrigată și chiar și finalul te lasă un pic în pom, eu una sper să fie și o continuare!

Un puzzle macabru te va ține ocupat câteva ore bune și chiar nu-l poți lăsa din mână până nu afli ce se întâmplă. Nu recomand celor slabi de înger, are detalii sadice și cu impact foarte mare. Dar pe cine ține inima… nu o să regretați orele dedicate! Voi ce mai citiți? Aveți recomandări?

One Reply to “Recenzie – Un puzzle macabru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *