Inițial, când am primit acest titlu de la Meteor Press, mă așteptam la ceva bazat mai mult pe diete. Însă cartea asta a fost o revelație pentru mine. Știam deja, dar m-a făcut să înțeleg mai bine de ce nu suntem toți la fel. E adevărat, oamenii fac parte din aceeași specie, dar organismul nostru e diferit. Cartea Viața și importanța grăsimii în organism nu este o carte despre diete, ci este o carte cu tente medicale. Bine documentată, te face să pricepi anumite aspecte de care poate nici nu aflaseși.

Grăsimea este un organ. Și încă unul foarte important, dat fiind faptul că noi nu putem supraviețui fără el. Da, toți vrem să reducem grăsimea și să avem multă masă musculară, dar oare o fi bine? Nu zice nimeni să te apuci să mănânci prea mult și să faci colăcei. Însă nu eliminați grăsimea! Ea poate salva vieți, la propriu. De exemplu, cei cu mai multă grăsime sunt mai bine protejați de anumite boli. Paradoxal, nu-i așa? Ținând cont că până acum știam că grăsimea duce la boli ale inimii, mai ales.

De ce nu slăbim atunci când vrem să slăbim?

Fiecare om e unic în felul său, iar toată treaba cu curele de slăbire înseamnă mai mult decât calcule de bază. De fapt, genetica, hormonii, toate influențează viața noastră. Există persoane foarte slabe cu valori imense ale colesterolului sau cu alte probleme. Precum există persoane obeze cu analize foarte bune. Sunt cazuri în care te îngrași din cauza hormonilor. Din cauză că grăsimea pare să aibă o voință proprie. Tocmai de aceea trebuie să mergem pe o alimentație echilibrată, pe mișcare, dar dacă sesizăm ceva în neregulă, să mergem la medic, pentru că doar el ar putea să îți spună ce e în neregulă. Și aici tind să mă cam îndoiesc de medicina din România, că ar fi ajuns la un asemenea nivel ca a celei din America.

Viața și importanța grăsimii în organism e un mic tratat despre cum trebuie noi să tratăm grăsimea. E foarte important pentru noi să arătăm bine, dar de multe ori neglijăm aspecte importante. De multe ori preferăm să ne punem sănătatea în pericol pentru aparențe.

One Reply to “Recenzie – Viața și importanța grăsimii în organism”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *