Ziua bună, oameni faini! Am avut săptămâna trecută evenimentul Danube Bloggers Meet #2 și chiar a ieșit super! Mă bucur că am reușit să ne organizăm și să strângem câteva fete laolaltă, să petrecem puțin timp împreună și să mai povestim ce am mai făcut, față în față. Am avut și mulți oameni care ne-au susținut, sponsorii, care au fost alături de noi cu produse care de care mai diverse. Am avut varietate, am avut cantitate și calitate. Și tocmai pentru a pune în evidență toate produsele primite, când vine vorba de RoStar știți foarte bine că spunem biscuiți și eugenii. Fie că vorbim de biscuiți cu fibre, de vestiții Petit Beurre, de Picnic sau biscuiți spiralați, la ei găsiți de toate! Tocmai pentru că am primit biscuiți cât pentru minim pe final de an, am zis să și fac ceva bun cu ei, un fel de ruladă, dar sub altă formă.

Ingrediente:
 • Pentru bază:

-200 g biscuiți Petit Beurre cu cacao

-200 g biscuiți cu cocos

-250g dulceață – după preferințe, eu am pus de lămâie

 • Pentru cremă:

-250g mascarpone

-150g ciocolată albă

-100 ml frișcă lichidă

-150g fructe – eu am pus afine și zmeură congelată

 • Pentru glazură:

-150g ciocolată cu lapte/amăruie

-100ml frișcă lichidă

-puțin unt

Mod de preparare:
 • biscuiții se așează pe blat, pe o folie de aluminiu sau folie alimentară, alternând unul cu cocos cu unul cu cacao, să iasă în șah
 • pentru cremă, se pune frișca la încălzit, fără a o fierbe. Se topește ciocolata albă în ea, apoi se lasă la răcit. După ce se răcește, se amestecă cu mascarpone
 • pe biscuiți venim cu un strat de dulceață

 • peste dulceață se pune cremă, apoi încă un rând de biscuiți, dar inversați la culori (să alterneze și deasupra cocos cu cacao) și încă unul de cremă
 • peste al doilea strat de cremă se așează fructele. Folosiți ce vă place, și cu piersici sau banane iese fain

 • cu ajutorul foliei, biscuiții se pun sub formă de triunghi și se dau la rece împachetați așa

 • după câteva ore, se scot și se îmbracă în glazura de ciocolată  — frișca lichidă rămasă se încălzește, iar în ea se adaugă untul și ciocolata cu lapte/amăruie și se amestecă bine, până se topește. Se îmbracă rulada, apoi se dă iar la rece.

Iese o bunătate de ruladă! Pare greu de făcut, dar vă zic sincer că nu este! Aveți nevoie doar de răbdare, cât să puneți biscuiții în zig-zag. Dar merită din plin, iese ceva mai sofisticat, diferit. Cu biscuiții de la RoStar mi-au mai venit deja câteva idei pe care abia aștept să le pun în practică!

Voi ce deserturi mai faceți cu biscuiți, în afară de vestitul salam de biscuiți? Că de el m-am plictisit, deși Mr. ar mânca zi și noapte!

8 Replies to “Rețeta săptămânii – Ruladă ”triunghi”

 1. Yummy, arata tare bine! Cu biscuiti mai fac diverse retete de cheesecake desi uneori ma apuca pofta de clasicii biscuiti cu lapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *