Ziua bună, oameni frumoși! Știu că am fost cam absentă în ultima perioadă și doar pe Facebook și Instagram mai dau câte un semn, dar am avut o perioadă mai full la muncă. Sper să mă mai eliberez și să îmi reiau ritmul normal al postărilor zilnice. Sau măcar la 2 zile. Azi am pentru voi o rețetă de dulce super rapidă, merge făcută și cu aluat de casă, dar eu am strâns ce mai aveam prin frigider și congelator și am improvizat repede ceva. O să aveți nevoie de conuri metalice sau improvizate cumva din folie de aluminiu. Hai să vă zic cum am făcut eu foarte repede rulouri cu cremă de ness!

Aveți nevoie de:

– un pachet de aluat de foietaj

– o cutie de 250 g mascarpone

– o cutie de 250 g ricotta (sau săriți peste ea și puneți tot mascarpone – aici depinde de gusturi)

– 3-4 linguri de ness

– cam 6-7 pliculețe de îndulcitor. Sau zahăr după gust. Eu nu le-am făcut nici foarte dulci, nici nu am vrut să bag zahăr.

– o cutie de 200 g frișcă lichidă

În primă fază, am amestecat mascarpone cu ricotta și frișca lichidă. Am adăugat ness-ul și îndulcitorul. Le-am dat la frigider până am făcut rulourile. Nu o să se întărească foarte mult, asa o să fie după ce umpleți rulourile.

Aveți nevoie de conuri metalice sau confecționați voi niște conuri din folie de aluminiu. Foaia de foietaj o întindeți un pic și tăiați fâșii pe lat. Nu mari, 1-2 cm e suficient. Apoi înfășurați pe conuri, să iasă forma de rulou. Apăsați un pic pe ele și nu lăsați goluri între fâșii. Ele trebuie să arate cam așa:

Se dau la cuptor, la foc mic, se mai întorc pe partea cealaltă, să nu se ardă.  Se scot ușor de pe conuri când sunt gata, să nu se deșire. De preferat, lăsați-le să se răcească. Am observat că ies mai ușor.

Cu un poș sau cu o pungă cu colțul tăiat, umpleți rulourile cu cremă. Dați-le la frigider. Ies super! Sunt răcoritoare și foarte aromate!

Spuneți și voi dacă nu e super simplu! Și se fac repede, fără riscuri să nu iasă! Eu vi le recomand oricând aveți pofta de ceva dulce. Bineînțeles, crema poate varia, de la clasicele rulouri cu vanilie, la creme de ciocolată sau altele. Voi ce mai pregătiți bun?

37 Replies to “Rețeta săptămânii – Rulouri cu cremă de ness

  1. Ai pus totul atât de detaliat aici încât mâine, când voi încerca si eu – ma voi simți ca o profesionista 🌸🌸🌸

  2. pare simplu de tot si arata cu adevarat delicios, dar tot mai bine ar suna sa pui unul in plic sa imi trimiti, ca sa numai stau eu sa fac caldura in bucatarie si sa spal vase. Am o lene in perioada asta… Nu ca in alte perioade as da pe afara de harnicie!

    1. Sunt facute foarte misto si arata delicios . Sunt sigura ca sunt excepționale la gust si odata ce le încerci nu te mai saturi de ele .
      Eu abia astept sa încerc aceasta rețeta

  3. Vai cat de bine arata. Ti au ieșit perfect.de fapt asta cred despre dulciurile de casa,ca sunt geniale. Chiar ma.uitam de ce sunt atat de pufoase , ai folosit aluat foietaj . Sa ai pofta buna.

  4. Arată minunat 😍 Mama mea le-ar adora, ea iubește aroma de ness. Sunt sigură că au un gust demențial ❤️

  5. Reteta testată ,sincer sunt antitalent dar explicând asa detaliat nu avea cum.să dau greș …pop draga mea că ne mai ajuți cu sfaturi utile si rapide în aceasta perioada !

  6. Wow super reteta simpla si nu trebuie multe ingrediente, fresh de vara.
    Trebuie sa incerc si eu reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *